2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Iskolai lövöldözés: még egy haláleset

Belehalt sérüléseibe a második abból az öt diákból, akiket egy osztálytársuk sebesített meg, amikor tüzet nyitott rájuk az ohiói Chardonban - közölte kedden helyi orvosi forrásokra hivatkozva a CNN.
2012. február 28. kedd 15:18 - HírExtra
Szánja-bánja

A helyi középiskola büféjében hétfő reggel egy, a helyi médiában T.J. Lane néven emlegetett 17 éves fiú a tanítás megkezdése előtt lövöldözni kezdett a többi diákra. Egy lányt és négy fiút kórházba szállítottak, akik közül az egyik már hétfőn meghalt.

Az ismerősei szerint a merénylő csendes és meglehetősen jó tanuló volt, visszahúzódó típus, aki ritkán beszélt arról., hogy mi történik nála otthon. A Lane család ügyvédje szerint a lövöldöző diák "rendkívül sajnálja" amit tett, és "nagyon-nagyon rémült". Mint mondta, T.J. legközelebbi hozzátartozói sem értik, hogy mi válthatta ki a támadást.

A fiú ugyanakkor decemberben a Facebookon megjelentette egy versét, amelyben arról a vágyáról ír, hogy a világ a lábai elé hajoljon, a vonagló emberek eltörpüljenek előtte és hogy ő jobb, mint mindazok, akiket gyűlöl.

"Kedves bejegyzés"

"Mind haljatok meg!" - zárta bejegyzését T.J. Lane.

Szemtanúk szerint a diák a büfében célzottan és figyelmeztetés nélkül tüzelt egy négyfős, fiúkból álló asztaltársaságra. A merénylőt egy helyettes futballedző és felügyelő tanár Frank Hall kergette ki az iskolából. Lane-t a rendőrség nem sokkal később a környéken elfogta.

Az áldozatok egy buszra várakoztak, amely tovább szállította volna őket egy közeli, a szakközépiskolába, amelynek Lane is a tanulója volt.

A Cleveland elővárosának tekintett, 5100 lakosú Chadronban kedden elmaradt tanítás.

Képünkön az ámokfutó diák látható.
Forrás: online
Forrás: MTI/HírExtra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását