2024. április 18. - Andrea, Ilma

Harmincezer aláírásnál az LMP

Az LMP szombat estig megközelítőleg harmincezer aláírást gyűjtött össze népszavazási kezdeményezéséhez – mondta a párt kampányfőnöke vasárnap az MTI-nek; Vágó Gábor közlése szerint ez jobb, mint az általuk előzetesen kalkulált ütem.
2012. március 11. vasárnap 15:15 - HírExtra
Az ellenzéki politikus hangsúlyozta, hogy emellett hat-hétezer egyéni gyűjtőnél is vannak aláírási ívek, amelyeket még nem összesítettek. Mint mondta, az egyéni gyűjtők magas száma is bizonyítja, hogy népszavazási kezdeményezésük nem a pártokról, hanem az állampolgárok összefogásáról szól.

Az LMP március 5-én indította el aláírásgyűjtő kampányát. A párt négy kérdésben szeretne népszavazást: a tankötelezettség korhatára továbbra is 18 év maradjon; az álláskeresési járadék folyósításának időtartamát a jelenlegi 90 napról emeljék vissza a korábbi 260 napra; ne lehessen 100 napnál hosszabb próbaidőt kikötni, illetve a szabadság kétharmadát a munkavállaló kérésének megfelelően kelljen kiadni. Ehhez kérdésenként legalább 200 ezer aláírást kell összegyűjteni április 2-ig.

Vágó Gábor arra a kérdésre, hogy a harmincezer aláírást miért tartja jobbnak az előzetesen vártnál, azt felelte, az LMP úgy számolt: az első héten az emberek többsége csak ismerkedik a kampánnyal. Megjegyezte, hogy ha az önkénteseknek csak a fele össze tud gyűjteni egy lapnyi, vagyis 15 aláírást, akkor csak azokból is beérkezik 50-60 ezer támogató szignó.

A politikus elmondta azt is, hogy a vidéki városok közül többen is csak a hét második felében tudták felállítani a gyűjtőpontjaikat. Arra a kérdésre, hogy továbbra is elérhetőnek tartja-e az LMP által korábban tervezett 330 ezer aláírást, azt felelte, társadalmi partnereiknek és a szakszervezeteknek csak nemrégiben adták át a gyűjtőíveket. Ezektől a szervezetektől 110 ezer aláírásra számítanak, amelyekkel együtt tartható a 330 ezres terv - fűzte hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását