2024. március 29. - Auguszta

Könnyű pénz a helyi elektronikus médiának

A rádiós és televíziós szervezetek javaslatai alapján egyszerűsítette a helyi és körzeti rádiók, televíziók támogatási pályázását a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa.
2012. március 13. kedd 15:19 - HírExtra
A hatóság szóvivői irodájának keddi közleménye szerint tavaly 690 millió forintra emelkedett az a keretösszeg, amelyre a helyi és körzeti rádiók, televíziók pályázhatnak, idén pedig a pályázás folyamata egyszerűsödik.

Az új rendszerben ismét negyedévente lehet beadni a pályázatokat, a televíziók esetében pedig megnyílt a lehetőség a tematikus magazinműsorok támogatására is. Lerövidült az elbírálási időszak, az adminisztrációt pedig nagyban csökkenti, hogy a pályázat másolati példányait elektronikus adathordozón is be lehet nyújtani.

A pályázókat és a bírálóbizottságokat részletesebben kidolgozott értékelési szempontok segítik, a televízióknál például előnyt jelent, ha műsoraikat minél szélesebb körben teszik elérhetővé a siketek és nagyothallók számára is.

Közlésük szerint a helyi és körzeti rádiók, valamint a televíziók életében immár egy évtizede biztos támogatási formát jelentenek a hírműsorok és magazinok készítését elősegítő pályázatok. A kiírások népszerűek, a hatóság 1998 és 2011 között több mint 6,5 milliárdot osztott szét így a helyi médiaszolgáltatók között.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását