2024. április 19. - Emma

Félreértett Orbán

A miniszterelnök szóvivője szerint nem hangzott el olyan kijelentés Orbán Viktor miniszterelnök március 15-i ünnepi beszédében, amelyben az Európai Uniót a Szovjetunióhoz és a Habsburgokhoz hasonlította volna.
2012. március 16. péntek 15:37 - HírExtra
Szovjetek, Habsburgok

Az Európai Bizottság pénteki brüsszeli sajtótájékoztatóján az egyik újságíró azt mondta, Orbán Viktor miniszterelnök csütörtöki ünnepi beszédében a Szovjetunióhoz és a Habsburgokhoz "tűnt hasonlítani" az EU-t. A kérdező a bizottság esetleges kommentárjáról érdeklődött.

Mi a demokrácia?

José Manuel Durao Barroso szóvivője válaszul csupán Barroso személyes véleményét idézte, amely szerint "akik az Európai Uniót a Szovjetunióhoz hasonlítják, ezzel azt mutatják, hogy egyáltalán nem értik, mi a demokrácia. Nem értik mindazoknak a fontos hozzájárulását sem, akik a szabadságot és a demokráciát védték, azokért harcoltak".

Szijjártó Péter az MTI-vel pénteken közölte, hogy a kérdező újságíró félreértett valamit, hiszen az általa hivatkozott kijelentés nem hangzott el csütörtökön a Kossuth téren.
Forrás: MTI/HírExtra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását