2024. április 16. - Csongor

Visszavonulót fújt az influenza

Visszavonulóban van az influenza Európában, ugyanakkor a szomszédos Szlovákiában az elmúlt héten is emelkedett a betegek száma – közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) hivatalos facebook-oldalán szombaton.
2012. április 7. szombat 13:33 - HírExtra
Ismertették: március 26. és április 1. között tizenkilenc ország számolt be arról, hogy az előző héthez képest kevesebben fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel. Ezek között tizenöt országban már legalább két egymást követő héten csökkenő tendenciát regisztráltak. Kiterjedt járványról az előző heti 11-gyel szemben már csak 6 ország számolt be: Észtország, Görögország, Lettország, Portugália, Szlovénia és Svédország.

A szomszédos Szlovákiából azonban továbbra is az influenzaszerű megbetegedések előfordulásának növekedését jelentették – hangsúlyozta az ÁNTSZ. A 13. héten az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulóktól vett légúti minták 36 százalékában mutatták ki az influenzavírust. A bizonyítottan influenzavírus okozta megbetegedések 78 százalékáért az A, a fennmaradó 22 százalékért pedig az influenza B vírus volt felelős.

Az Európai Betegségmegelőzési és Járványügyi Központ (ECDC) heti influenzajelentésében kiemelte: az idei járvány a szokásosnál később kezdődött, és a terjedés iránya sem rajzolódott ki egyértelműen – olvasható az ÁNTSZ közleményében. Az Országos Epidemiológiai Központ szerdai jelentése szerint Magyarországon véget ért az influenza járvány, mivel az elmúlt héten az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók száma a járványküszöb alá csökkent.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

kakambuki
2012. április 8. 21:26
Szegény! Biztosan azért mert elkeserítette a tény hogy a korábbiakkal ellentétben most tényleg senkit nem érdekelt, sőt nem is foglalkoztak vele egyáltalán! Nyugodjék békében!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását