2019. március 22. - Beáta, Izolda

Pert nyert Budaházy

Pert nyert Budaházy György elsőrendű felperes a rendőrség ellen a Kúrián szerdán Budapesten. A személyiségi jog megsértése miatt indított per jogerős részítélete szerint nem találták alaposnak a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) mint alperes felülvizsgálati kérelmét, amelyet a terhére jogsértést megállapító korábbi részítélet ellen nyújtott be.
2012. április 25. szerda 14:52 - HírExtra
Budaházy Györgynek abban az ügyében született szerdán jogerős részítélet a Kúrián, amelynek során 2003. április 1-jén a Szabad Magyarországért Mozgalom irodájában házkutatást tartottak, és lefoglaltak mintegy kilencezer plakátot, amelyek Magyarország EU-csatlakozása ellen készültek az erről tartott népszavazásra, majd az elsőrendű felperest két társával együtt megbilincselték.

A Kúria bírói tanácsának ismertetése szerint Budaházy Györgyék keresetükben annak megállapítását kérték, hogy a rendőrség indokolatlan előállításukkal korlátozta őket személyes szabadságukban, megalapozatlanul kezdeményezett velük szemben büntetőeljárást, megsértette emberi méltóságukat, illetve személyes szabadság védelméhez és választójog gyakorlásához fűződő személyiségi jogaikat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását