2024. április 18. - Andrea, Ilma

A legjobb vers: József Attila: Eszmélet

József Attila Eszmélet című verse a háromnapos, a 12 legjobb magyar versről szóló konferencia témája; a verset a Balaton partján 750 diák szavalja el pénteken.
2012. szeptember 27. csütörtök 19:07 - HírExtra
A 12 legjobb magyar vers konferencia- és könyvsorozat ötlete Fűzfa Balázs egyetemi docenstől származik 2007-ből. Péntektől vasárnapig Balatonalmádiban, illetve Balatonszárszón rendezik meg a 11. konferenciát, melynek témája József Attila Eszmélet című verse - tájékoztatta az MTI-t Fábiánné Sáray Anna, a balatonalmádi könyvtár igazgatója.

A rendezvény célja az élményközpontú irodalomoktatás: a diákoknak a hagyományostól eltérő, kreatív verselésben való részvétellel olyan élményt ad, amely közelebb hozza őket a vershez - magyarázta az igazgató.

Az viszont hagyomány, hogy a konferencia minden helyszínén Jordán Tamás színművész, színházigazgató irányításával szavalnak a diákok. Balatonalmádiban pénteken 11 órakor vonul 750 középiskolás és felső tagozatos általános iskolás tanuló a mólóhoz, hogy előadja József Attila Eszmélet című versét.

A péntek délután kezdődő és vasárnapig tartó konferencián irodalmárok, irodalomkritikusok, egyetemi tanárok, pedagógusok és diákok vesznek részt, szombaton délután Balatonszárszón tanácsoznak a Jószef Attila-emlékházban.

Balatonalmádi először ad otthont a konferenciának, Fábiánné Sáray Anna szerint József Attila és a Balaton közötti kapocs, valamint a balatonalmádi fogadókészség és szervezőerő okán.

A konferenciáról ezúttal is könyv, valamint kisfilm készül, a sorozat témája jövőre Szombathelyen Weöres Sándor lesz.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását