2024. április 19. - Emma

Nem tetszik a rendszer?

Nagy Navarro Balázs levele a tegnapi Kunigunda utcai atrocitás kapcsán.
2012. november 20. kedd 08:51 - HírExtra
"Felhívás a magyarországi sajtó összes munkatársahoz!

2012. november 2-án és november 19-én brutális támadás érte a magyar sajtószabadságért, a hírmanipulálások ellen küzdő újságírók és civilek táborát. A több mint 346 napja a demokráciáért, a tisztességes közmédiáért a szakmai tisztességükben megalázott közmédia munkatársaiért békés eszközökkel demonstrálókat a magyar demokrácia történetében példátlan brutális támadás érte.

Nem csak a véleménynyilvánítás és a sajtószabadság alkotmányos joga sérült hanem a jogállamiságba vetett hit rendült meg alapjában akkor amikor a hatóságok tétlensége is hozzájárult ahhoz, hogy a néhány hete Németországban sajtószabadság díjjal kitüntetett újságírókat és támogatóikat az MTVA vezetőjének Böröcz Istvánnak az utasítására elképesztően cinikus kifogásokra hivatkozva próbálták erőszakkal eltávolítani a békés demonstrálókat.

Úgy érezzük hogy itt az ideje hogy a nemzetközi tiltakozások után a magyar sajtó minden tisztességes a demokráciáért kiálló munkatársa egyértelműen tiltakozzon a sajtószabadság és a demokrácia elleni példátlan attak miatt.

Kérjük a kollégákat hogy minden rendelkezésre álló eszközzel emeljék fel a szavukat a békés demonstrálókat ért erőszak miatt, követeljék a bűnösök beleértve a közmédia vezetőinek felelősségre vonását és személyesen a kunigundai demonstráción való megjelenésükkel is tegyenek hitet a véleménynyilvánítás szabadsága és a sajtó szabadsága mellett, mert "vétkesek közt cinkos aki néma".

Így kedves barátaim politikai véleménytől politikai hovatartozástól függetlenül ebben a helyzetben a média minden dolgozójának egységesen nemet kell mondania erre a mostani példátlan szabadságjogainkat érintő támadásra."

Tisztelettel
Nagy Navarro Balázs
A médiaszabadságért és a média jövőjéért lipcsei díj kitüntetettjei és kunigundai támogatóik
2012.november 20.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását