2019. augusztus 24. - Bertalan

Nem lesz jó a nudistáknak

San Francisco utcáiról eltűnhetnek a meztelenkedők: a város törvényhozói kedden kis többséggel a nudisták ellen szavaztak.
2012. november 21. szerda 10:28 - HírExtra
A tilalmat még egy újabb szavazásnak és a város polgármesterének is meg kell erősítenie, ugyanakkor akadnak, akik féltik a város hírnevét, amely régóta összeforrt a véleménynyilvánítás és önkifejezés szabadságának védelmezésével.

A kérdésről döntő testület 6:5 arányban voksolt arra, hogy közterületeken - az utcákon, a parkokban, a sétányokon és a tömegközlekedési eszközökön - senki se tegye közszemlére nemi szerveit. A törvénytervezetet Scott Wiener demokrata párti városi tanácstag nyújtotta be azoknak az egyre szaporodó panaszoknak a nyomán, amelyek azt kifogásolták, hogy férfiak egy csoportja szinte naponta tűnik fel meztelenül a város főleg melegek lakta Castro kerületében.

Wiener kijelentette, hogy miközben az érintett kerületben és magában a városban is általánosságban a szabadság, a szabad önkifejezés és a tolerancia uralkodik, mindez nem jelenti azt, hogy bármit meg lehet tenni bármilyen körülmények között. "A közösségi területek mindenki számára nyitottak, tehát helyénvaló, hogy betartunk bizonyos minimális alapszabályokat" - fejtette ki.

A törvény elfogadásának ellenzői, köztük John Avalos tanácstag szerint viszont a tiltással sérül a polgári szabadság és a szabad véleménynyilvánításhoz való jog, vagyis "megváltozhat az egész város stílusa, az a mód, ahogy eddig éltünk". Egyebek között azzal érvelt, hogy miközben számos e-mailt kap olyanoktól, akiket zavar a hajléktalanok jelenléte a városban, mégsem fogadna el a panaszosok érdekében olyan törvényt, ami eltávolítja őket a szomszédságukból.

Weiner javaslatában a tiltás egyszeri megszegése legfeljebb száz dollár pénzbüntetést vonna maga után, ám a harmadik ilyen törvényszegést már 500 dollárral és egyévi börtönnel lehetne büntetni.

A rendelkezés elfogadásának esetére a múlt héten az ellenzők keresetet nyújtottak be a szövetségi bíróságra, amelyben arra hivatkoznak, hogy a tilalom sérti azoknak az embereknek a szabad véleménynyilvánításhoz való jogát, akik meztelenségükkel szeretnének kifejezni valamit.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Ön szerint mit várhat a világ Donald Trump elnökségétől?
Trump maga az élő dögvész. Háborút, szegénységet, könnyeket...
Valószínűleg a történelem legmegosztóbb amerikai elnöke lesz, jó pár rossz húzással
Semmi különöset, bár nem szimpatikus.
Semmi különöset, bár szimpatikus.
Jónak tartom Trump kinevezését, a világ jó irányba halad.
Biff Tennen már van, de hol marad Marty Mcfly?
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását