2024. március 29. - Auguszta

Tizenkét évet kapott a baltás gyilkos

Jogerősen tizenkét év börtönbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla szerdán azt a gyulai férfit, aki 2011 májusában baltával agyonverte édesapját, majd a holttestet a Körösbe dobta.
2012. november 21. szerda 11:45 - HírExtra
A jelenleg 32 esztendős, az apja cégénél informatikusként dolgozó vádlott viszonya feszült volt a sértettel. Bár az apa anyagilag támogatta fiát, gyakorta felelősségre vonta félbehagyott tanulmányai vagy a házimunka elhanyagolása miatt.

2011. május 4-én a sértett átment az utcában szemközt lakó fiához. A két férfi egy szobanövényt vitt ki a teraszra, s amikor végeztek a munkával, az apa elkezdte sorolni szokásos szemrehányásait, és "lusta disznónak" nevezte a fiát.

A vádlott feldühödött, felkapott egy baltát, majd hatszor-nyolcszor fejbe csapta az akkor már távozni készülő, neki háttal álló édesapját. Miután meggyőződött az áldozat haláláról, a vérző testet két lepedőbe csavarta, a fejére egy szemeteszsákot húzott, majd a garázsban álló autó csomagtartójába tette. A véres szőnyegeket és a balta nyelét elégette, a tetthelyet többször fertőtlenítőszerrel fölmosta, a holttestet pedig kivitte a Körös-partra, és a vízbe dobta. A férfi holttestét másnap találták meg.

A vádlott elismerte a bűncselekmény elkövetését, s arra hivatkozott, hogy erős felindulásból ölte meg édesapját.

A táblabíróság emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottat, s ezért jogerősen tizenkét év börtönbüntetéssel sújtotta.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását