2024. április 16. - Csongor

Döbbenetes öngyilkosság

Öngyilkos lett Brüsszelben Szerbia NATO-nagykövete - erősítette meg szerdán az erről szóló hírt a szerb külügyi tárca.
2012. december 5. szerda 12:38 - HírExtra
Médiabeszámolók szerint Branislav Milinkovic kedd este - Zoran Vujic szerb külügyminiszter-helyettes szeme láttára - leugrott a brüsszeli repülőtér parkolójának tetejéről, mintegy 8-10 métert zuhant, és halálra zúzta magát.

Milinkovic azért volt a repülőtéren, hogy fogadja az érkező Vujicot, aki aztán megbeszélést folytatott volna NATO-illetékesekkel. A gép érkezése után együtt tartottak a diplomáciai garázs felé, amikor a nagykövet hirtelen átugrott a korláton, és a mélybe vetette magát. Jelen volt két másik szerb diplomata is.

Az öngyilkosság indítéka egyelőre ismeretlen. Az 52 éves Milinkovic korábban az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezethez (EBESZ) akkreditált nagykövetként szolgált Bécsben.

NATO-nagykövetté 2009 augusztusában nevezték ki. Feleségét és hatéves kisfiát hagyta hátra.

A tragikus eset a NATO-országok külügyminisztereinek brüsszeli tanácskozása idején történt. Szerbia nem tagja a NATO-nak, de részt vesz a partnerségi programban, és diplomáciai képviseletet tart fenn az atlanti szövetség brüsszeli székhelyén.

NATO-diplomaták körében megdöbbenést keltett a haláleset: Milinkovicot jó kedélyű embernek ismerték, és a keddi tanácskozások alatt sem látszott rajta, hogy bármilyen gond gyötörné.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását