2024. április 25. - Márk

Jobb a levegő

Szerdára országszerte javult a levegő minősége. A szálló por miatt már sehol sem veszélyes, vagy egészségtelen a levegő, így Miskolcon megszüntették a szmogriadó tájékoztatási fokozatát.
2013. január 2. szerda 13:04 - HírExtra
Az Országos Környezetegészségügyi Intézet legfrissebb mérési adatok alapján készült térképén egy települést sem jelöltek a veszélyes levegő minőséget jelző piros, vagy az egészségtelen levegő minőséget jelző narancssárga színnel.

Hat települést jelöltek a kifogásolt levegő minőséget jelölő zöld színnel. E szerint Várpalotán, Tökölön, Esztergomban, Putnokon, Nyíregyházán és Debrecenben a szálló por (PM10) köbméterenkénti koncentrációja jelenleg 50 és 75 mikrogramm közötti.

Az OKI térképén a többi települést az elfogadható levegő minőséget jelző kék színnel jelölték. Elfogadhatónak minősítették többek között Miskolc levegőjét is, ahol kedden a szálló por magas koncentrációja miatt elrendelték a szmogriadó tájékoztatási fokozatát.

Dobos Tímea, a miskolci városháza szóvivője szerdán azt közölte az MTI-vel, hogy a városban megszűnt a szmogriadó tájékoztatási fokozata.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását