2018. július 23. - Lenke

Otthonlakók a bíróság előtt

Bíróság elé állítják a kalocsai gyermekotthon négy lakóját, akik áprilisban megtámadták az intézmény nevelőtanárát - tájékoztatta a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség szóvivője kedden az MTI-t.
2013. augusztus 27. kedd 14:45 - HírExtra
Schmidt Gábor közleménye ismerteti, hogy a vádlottak április 1-jén azzal a szándékkal támadták meg a gyermekotthon nevelőtanárát, hogy megszerezzék az intézmény kulcsait és megszökjenek.

A másodrendű és harmadrendű vádlottak az elsőrendű vádlottat rávették arra, hogy üsse le a nevelőt egy fémből készült ruhaakasztó rúddal. Az elsőrendű vádlott éjszaka beszélgetni kezdett a nevelőtanárral, majd azzal az ürüggyel, hogy nem bírja kinyitni az ajtót, a szobájához hívta.

Amíg a nevelő megkísérelte kinyitni az ajtót, a negyedrendű vádlott átadta az elsőrendű vádlottnak a ruhaakasztó rudat, aki kétszer nagy erővel fejbe vágta a nevelőt. A sértett az ütések következtében nem ájult el, így a szökés sem sikerült a vádlottaknak.

A nevelő az ütések hatására 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett - ismerteti a közlemény.
A Kecskeméti Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmény miatt vádiratot nyújtott be a négy fiatalkorú férfi ellen a Kalocsai Járásbírósághoz.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását