2024. március 29. - Auguszta

A kormány hibája a pénzelvonás

Az MSZP szerint a kormány fejlesztéspolitikai hibái és hozzá nem értése miatt az Európai Unió 30-125 milliárd forintos büntetést szabhat ki Magyarországra, a kabinet pedig ezt előre tudva csökkentette az orvosoknak és tanároknak korábban beígért béremeléseket.
2013. augusztus 30. péntek 14:50 - HírExtra
Erről Harangozó Gábor, a szocialisták országgyűlési képviselője beszélt pénteken újságíróknak, sajtóhírekre hivatkozva.

Az ellenzéki politikus emlékeztetett, Brüsszel korábban szabálytalanságokat állapított meg az uniós támogatások elosztásának rendszerében, ezért felfüggesztette a már elvégzett munkák számláinak kifizetését. Harangozó Gábor szerint elképzelhető, hogy az unió több tízmilliárd forintos büntetést is kiszab a magyar kormányra, amelyet a magyar költségvetésnek kell viselnie.

Ebben az esetben pedig az orvosok és a tanárok fizetik meg a kormány "dilettantizmusának" árát, hiszen elképzelhető, hogy ők ezért nem kapják meg a korábban nekik ígért teljes béremelést - fejtette ki az MSZP képviselője, aki mindezt felháborítónak nevezte annak tudatában, hogy stadionépítésekre több tízmilliárd forintot fordít az állam a költségvetési tartalékból.

Szólt arról is, hogy a most elvesző uniós támogatásokat jövőre a minisztériumoknak kell kigazdálkodnia, ami jelentős elbocsátásokkal és feladatleépítéssel járhat.

Harangozó Gábor szerint a történtek miatt egyértelműen Orbán Viktor kormányfőt és Lázár Jánost, a Miniszterelnökséget vezető államtitkárt terheli a felelősség. Az ellenzéki politikus emellett arra is felszólította a kabinetet, hogy az új pályáztatásra kötelezett forrásokat a kisvállalkozásoknak tegyék elérhetővé.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását