2024. április 20. - Tivadar

Szerdán csobbannak a fiúk

A férfi vízilabda Bajnokok Ligájában szerdán kezdődnek meg a 12 csapatos főtábla küzdelmei, s bemutatkozik az Eger együttese is, amelynek a nyolc kiemelt egyikeként nem kellett résztvennie a selejtezős szakaszban.
2013. november 19. kedd 17:35 - HírExtra
A hevesiek magyar bajnok együttese hazai medencében kezd, ám rögtön roppant nehéz ellenfél vár rá: a világ egyik legjobb klubcsapata, a Pro Recco, amelynek magyar légiósa is van a kétszeres olimpiai bajnok Madaras Norbert személyében. Az Egernek is erős a kerete, de csak egészen kiváló játékkal vívhatja ki a győzelmet az olasz elitalakulattal szemben.

A főtábla hatosaiban - oda-vissza alapon - mindenki kétszer találkozik minden csoportriválisával a május 3-ig tartó sorozatban, s a három-három legjobb jut be az új kiírású zárószakaszba, a hatos döntőbe. Pontosabban éppen az Egert is felvonultató A csoport helyzete annyiból más, hogy itt a spanyol CNA Barceloneta - mint a május 29. és 31. közötti szuperfinálé házigazdája - eleve garantált továbbjutó, vagyis innen csak két finalista helyért harcol a másik öt együttes.

Az Eger hatosában van a végső sikerre szintén megalapozottan pályázó horvát Primorje Rijeka, amelyben az olimpiai aranyérmes Varga fivérek, Dániel és Dénes is játszik, s amely az utolsó selejtezőkörben a BL másik magyar indulóját, a Szolnokot búcsúztatta.

A főtáblás csoportok összetétele:
A csoport:
ZF-Eger, CNA Barceloneta (spanyol), Jug Dubrovnik (horvát), Olympiakosz Pireusz (görög), Pro Recco (olasz), Primorje Rijeka (horvát)
B csoport:
Galatasaray (török), Spandau 04 (német), Brescia (olasz), Partizan Beograd (szerb), Crvena Zvezda (szerb), Nagyvárad (román)

Az egriek meccsrendje:
november 20.:
ZF-Eger - Pro Recco (olasz) 19 ó
december 4.:
ZF-Eger - CNA Barceloneta
december 18.:
Jug Dubrovnik - ZF-Eger
2014. január 8., szerda:
ZF-Eger - Olympiakosz
január 29.:
Primorje Rijeka - ZF-Eger
február 22.:
ZF-Eger - Primorje Rijeka
március 15.:
Olympiakosz - ZF-Eger
március 26.:
ZF-Eger - Jug Dubrovnik
április 9.:
CNA Barceloneta - ZF-Eger
május 3.:
Pro Recco - ZF-Eger
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását