2024. március 29. - Auguszta

Kína nyitott

Kína engedélyezi a külföldi cégek belépését hét telekommunikációs ágazatba, folytatva ezzel a mindeddig szigorúan állami monopóliumok uralta szektor tavaly kezdődött liberalizációját.
2014. január 8. szerda 12:50 - HírExtra
A Hszinhua hírügynökség az ipari és információtechnológiai minisztérium telekommunikációs fejlesztési osztályának igazgatóját, Ven Kut idézi. Ven kedden délután azt jelentette be: a kínai kormány hét telekommunikációs ágazatban ad zöld utat a külföldi cégeknek, ötben ezek közül mindenféle korlátozás nélkül. Így például a jövőben határokon túli vállalatok is nyújthatnak otthoni internetelérést, online adatkezelési és kutatási tevékenységeket, biztosíthatnak konferenciabeszélgetést vagy állíthatnak fel call centereket.

Egyetlen kitétel az, hogy a piacra lépni kívánó cégeknek a múlt szeptember végén megnyílt sanhgaji szabadkereskedelmi övezetben kell regisztrálniuk, és internetszolgáltatói tevékenységre kizárólag a zónán belül lesz lehetőségük, míg az összes többi szolgáltatást az ország teljes területén engedélyezik számukra.

A telekommunikációs ipar megnyitása 2013 végén kezdődött a kelet-ázsiai országban, ennek eredményeként december vége óta a magánkézben lévő vállalatok is beléphetnek a piacra. Ezt korábban teljes egészében az állami tulajdonban lévő vállalatok, köztük is a három óriás - a China Mobile, a China Telecom és a China Unicom - uralta. A magáncégek a három nagytól vásárolhatnak egy bizonyos nagyságú sávszélességet, amelyet aztán újracsomagolva, különböző szolgáltatásokat hozzátéve kínálhatnak az ügyfeleknek.

A piacnyitás célja a szektoron belüli verseny fokozása, az állami monopólium letörése, a szolgáltatások színvonalának emelése - hangoztatja a tárca. A kormány tervei közt szerepel, hogy a telekommunikáció mellett a pénzügyi, oktatási szektorokban is fokozza a magánberuházásokat.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását