2024. április 26. - Ervin

Terjeszkedik a Telecom

Kötvényeket bocsát ki a jövő héten a tőzsde standard kategóriájában jegyzett Business Telecom (BTel), az így megszerzett forrást hazai és regionális terjeszkedéséhez kívánja felhasználni az alternatív távközlési szolgáltató vállalat - jelentette be a társaság sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.
2014. január 23. csütörtök 12:59 - HírExtra
A BTel 2,5 éves futamidejű kötvényeket bocsát ki 9,9 százalékos fix éves hozammal. A kötvényeket intézményi és magánbefektetők egyaránt jegyezhetik január 27. és 29. között.

A társaság az XPrime elnevezésű új internet szolgáltatását is bemutatta, amellyel a tervek szerint 2014-ben hat európai piacra kíván belépni. A szolgáltatás célzott, fogyasztóra szabott reklámot tesz lehetővé.

Takács Krisztián, a BTel elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy új termékükkel az online reklámpiac gyors bővülését kívánják kihasználni. A reklámozó számára azért lehet előnyös, mert lokálisan, akár utcaszintre lebontva képes terjeszteni a reklámot, ezáltal hatékonyabban érhető el a megcélzott fogyasztó. A felhasználó pedig anyagilag motivált a reklám "fogyasztásában", mert ennek fejében havi internet számláján jóváírást kap, és akár le is nullázhatja a számláját.
Az elnök-vezérigazgató kijelentette, hogy a BTel az új, innovatív termékével alternatív szolgáltatóból olyan szolgáltatóvá kíván válni, amely megreformálja Európa internet piacát.

A szolgáltatástól a társaság a jelenleg 100 ezres előfizetői körének gyors növekedését és ezáltal bevételeinek emelkedését várja. A projektnek köszönhetően 2014-ben mintegy 2,5-szeres árbevételnövekedéssel számol a BTel, azaz a tavalyi 4 milliárd forintot meghaladó éves árbevétel után az idén több mint 10 milliárd forint bevételt vár. Három év múlva, 2017-ben pedig már 15 milliárd forint árbevétel szerepel az üzleti tervben. Az adózás utáni eredmény az idén 1,2 milliárd, 2017-ben pedig 3,6 milliárd forint körül alakulhat a tervek szerint.

Az XPrime szolgáltatás itthon február elején indul, egyelőre a BTel egyéni, ADSL-előfizetői számára lesz elérhető, de később valamennyi techológián tervezik a bevezetését. (A társaság elsősorban saját mikrohullámú hálózatán szolgáltat).

Január elején a nemzetközi terjeszkedést is megkezdte a cég, a Szlovákiában, Ausztriában és Németországban alakuló leányvállalatok várhatóan az első negyedévben kezdik meg működésüket. Összesen hét európai országban szeretne megjelenni közvetlenül a cég még az idén, további országokban pedig tárgyalásokat folytat a termék franchise jogainak értékesítésére. A termék az európai piacon jogvédett.

A hét éve alakult BTel részvényeit 2012 májusában vezették be a BÉT-re. Tavaly zártkörű tőkeemeléssel és részvényértékesítéssel több mint 1 milliárd forint tőkét vont be, majd szeptemberben nyilvános részvényértékesítéssel újabb 453 millió forint forráshoz jutott. A társaság korábban is bocsátott ki kötvényeket, amelyek szintén a Budapesti értéktőzsdén forognak. A bejelentésre tekintettel a társaság értékpapírjainak kereskedését a csütörtöki napra felfüggesztette a tőzsde. Tavaly augusztusban a BTel részvényeit bevezették a frankfurti tőzsdére is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását