2024. március 29. - Auguszta

Vigyázzunk az online játékokkal!

Az online játékok fogyasztóvédelmi veszélyeire figyelmeztet a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) szervezetében működő Európai Fogyasztói Központ (EFK).
2014. január 29. szerda 16:20 - HírExtra
Szerdai, az MTI-hez eljuttatott közleményükben ismertetik: az online játékok zömét külföldi cégek üzemeltetik, így a szabályok be nem tartása miatti szankciók, illetve fizetési viták esetén a játékos egymaga nehezen tudja megoldani a problémáját.

A problémák között említi az EFK, hogy annak ellenére, hogy a játék nyelve magyar, az üzemeltető társaság ügyfélszolgálata gyakran csak idegen nyelven érhető el.

A játékok zöme ingyenes a felhasználók számára, azonban rendszerint a felhasználók díj ellenében prémium tárgyakat - az előrejutásban, fejlődésben segítő elemeket - vásárolhatnak. Ezekre azonban - jellemzően - csak meghatározott időre, és csak használati jogot kap a játékos. Így ha a magatartási szabályok megszegése miatt kizárják a játékból, elveszíti a pénzét.

A közlemény szerint ajánlott előnyben részesíteni a bankkártyás vásárlást, mivel probléma esetén a számlavezető banknál - bizonyos feltételekkel, egy speciális eljárás keretében - visszaigényelhető a kifizetett összeg.

Amennyiben egy fogyasztónak nem Magyarországon, hanem valamely másik európai uniós tagállamban, valamint Izlandon vagy Norvégiában székhellyel rendelkező vállalkozással, szolgáltatóval szemben keletkezik határon átnyúló panasza, az EFK-tól lehet ingyenes szakmai, jogi segítségét kérni. Az EFK megkísérli a felek közötti egyezség, megállapodás megkötését - áll a közleményben.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását