2024. március 29. - Auguszta

Nyugisak a gyorskorcsolyázóink

A rövidpályás gyorskorcsolyázókat nem nyomasztja az, hogy a magyar csapaton belül tőlük várják a legjobb szereplését a szocsi téli olimpián.
2014. február 7. péntek 11:57 - HírExtra
"Egyelőre nem izgulunk. De ha akarnék, se tudnék, mert egyelőre nem érezni, hogy a legnagyobb verseny közeledik, olyan, mintha egy edzőtáborban lennénk" - mondta Kónya Zsófia, aki csütörtökön ünnepelte a 19. születésnapját.

A harmadik olimpiáján szereplő Knoch Viktor úgy véli, mivel a csapat tagjai évek óta járják a világkupaversenyeket, van megfelelő rutinjuk, hogy kezelni tudják a helyzetet. Elárulta, próbálnak nem foglalkozni azzal, hogy a férfi váltó szerencsétlen körülmények között lemaradt az olimpiáról, de amikor látják a kazahokat készülni, akkor azért eszükbe jut, hogy ők is lehetnének a helyükben, mert alapvetően jobbak náluk.

"Nem szabad túl félénknek, vagy szerénynek lenni. Heidum Bernadett, a női váltó, Knoch Viktor, vagy akár a másik két férfi versenyzőnk is a legjobb hatban zárhat" - mondta Darázs István szakágvezető arra a kérdésre, mennyire tartja reálisnak, hogy a sportág képviselői az elmúlt két játékokhoz hasonlóan ismét pontszerző helyezést érjenek el.

Darázs - a magyar csapat többi tagjára is vonatkoztatva - kiemelte, szerinte aki itt van Szocsiban, az már megfelelt egy mércének. A következő lépés pedig most következik, azaz, hogy mindenki a legjobbját nyújtsa a versenyen.

A szakember arról is beszélt, hogy az olimpiai falu és a csarnok közötti távolság kényelmes, a buszjáratok megfelelőek, így semmi gondjuk nincsen, legfeljebb az, hogy néhányan még mindig nehezen alszanak el a háromórás időeltolódás miatt. Megjegyezte, mindenki megfelelően dolgozik, az idei Európa-bajnokságon 1500 méteren és a váltóval bronzérmes Kónya Zsófia is már 90 százalékos állapotban van a betegségét követően.

Darázs István két kollégájával egyeztetve szombaton jelöli ki, hogy a sportág első, hétfői versenynapján az ötből melyik négy versenyző alkossa a női váltót, illetve melyik női versenyző induljon 500 méteren. A férfiak aznapi 1500-as küzdelmeiben hárman vehetnek részt, azaz ott lesz Knoch mellett Liu Shaolin Sándor és Béres Bence is.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását