2024. április 19. - Emma

Lecsaptak a számlagyárra

Számlagyárat működtető szegedi férfi és negyven társa ellen emelt vádat az ügyészség Kecskeméten - tájékoztatta a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség sajtóreferense hétfőn az MTI-t.
2014. február 10. hétfő 11:25 - HírExtra
Schmidt Gábor közleménye szerint a 38 éves szegedi férfi és társai egy bűnszervezetet alkotva 2006 óta jellemzően Kiskunhalason és környékén "számlagyárat" hoztak létre és működtettek, amellyel a költségvetésnek 413 millió forint kárt okoztak.

A bűnszervezetet vezető férfi és társai a jelentkező különböző vállalkozásoknak úgy nyújtott segítséget az adócsaláshoz, hogy létező gazdasági társaságok nevében fiktív számlákat állíttatott ki, amelyeket - anyagi ellenszolgáltatás fejében - eljuttatott a megrendelőknek.

A megrendelő társaságok a tudottan fiktív számlákat beállították a könyvelésükbe, majd a számlák segítségével valótlan tartalmú adóbevallásokat nyújtottak be az adóhatósághoz, hogy adófizetési kötelezettségüket csökkentsék.

Az adócsalás elkövetéséhez összesen 27 gazdasági társaság bocsátott ki fiktív számlákat az elsőrendű vádlott utasításai szerint. A vádlottak közül 17 ember működtette a "számlagyárat", míg a többiek a fiktív számlákat felhasználó vállalkozások vezetői, képviselői voltak.

A vádlottak ezt a tevékenységet szervezetten, hosszabb időn keresztül végezték, egymás között a feladatokat megosztották. A jól szervezetten és összehangoltan működő bűnszervezet tagjai a cselekményeket a legapróbb részletekig megtervezték, és így hajtották végre.

Az ügyészség a vádiratot bűnszervezetben elkövetett, az adóbevételt különösen nagy mértékben csökkentő adócsalás bűntette és más bűncselekmények miatt nyújtotta be a Kecskeméti Törvényszékhez.

A kiemelt jelentőségű bűnügy vádlottjai szabadlábon várják a bírósági tárgyalást.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását