2024. április 20. - Tivadar

Izgalmas környezettudatos kampány indul

Neves áruházláncok is csatlakoztak ahhoz a brit kampányhoz, amelyet egy környezettudatos stratégiákat kidolgozó nonprofit szervezet indított, hogy kevesebb használt ruha kerüljön a szeméttelepekre.
2014. február 12. szerda 09:04 - HírExtra
A Love Your Clothes (Szeresd a ruhádat) kampány célja, hogy 15 százalékkal csökkenjen 2020-ig a szén- és vízfelhasználás, illetve a hulladéktermelés. A projekthez olyan ismert áruházláncok is csatlakoztak, mint a Tesco, a Marks & Spencer, a Next vagy például Stella McCartney divattervező - írta a Guardian című brit napilap.

A nonprofit WARP szervezet által indított kampány keretében igyekeznek minél több angliai háztartást rávenni, hogy az alig használt öltözeteket ne dobják el, hanem javítsák meg, és használják tovább őket, hiszen ezzel pénzt takarítanak meg, és csökkentik a károsanyag-kibocsátást is.

A kampány weboldala jó tanácsokkal is szolgál, hogy miként érdemes tartósabb ruhákat beszerezni, használt holmikat vásárolni, energiatakarékosan mosni, a ruhákat javítani, átalakítani, illetve eladományozni, elcserélni vagy akár eladni. A honlap arra is felhívja a figyelmet, hogy ha egy ruha elhasználódott, akkor érdemes felajánlani újrahasznosításra, mintsem a kukába dobni.

A kampányhoz végzett kutatások rámutattak, hogy évente 350 ezer tonna ruha 140 millió font (52 milliárd forint) értékben kerül a brit szeméttelepekre. A felmérés szerint az angol háztartásokban az elmúlt évben 30 milliárd font (11 ezer milliárd forint) értékben tettek félre később sem hordott ruhadarabokat. Egy átlagos brit háztartás 4 ezer fontnyi (1,5 millió forint) ruhát birtokol, és évente 1700 fontot, több mint 600 ezer forintot költ új ruhaneműk vásárlására.

(http://www.theguardian.com/money/2014/feb/11/retailers-campaign-old-clothes-waste)

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását