2024. április 19. - Emma

Terjed az influenza

Magyarországon február harmadik hetében tovább terjedt az influenza, azonban a megbetegedések számának emelkedése mérsékeltebb volt, mint az előző héten - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat szerdán az MTI-vel.
2014. február 26. szerda 15:12 - HírExtra
Az Országos Epidemiológiai Központ legfrissebb jelentése szerint február 17-23. között az előző hetihez viszonyítva 17 százalékkal több, 26 200 beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel.
A tájékoztatás szerint az orvosnál megjelent betegek 28,5 százaléka gyermek, 38,6 százaléka 15-34 éves fiatal felnőtt volt, a legérintettebbek az óvodás és az általános iskolás korú gyermekek voltak.

A 8. héten a fővárosban és 16 megyében emelkedett, három megyében (Csongrád, Hajdú-Bihar és Veszprém) pedig csökkent az influenzás tünetekkel orvoshoz fordulók száma.

Nógrád megyében 70 százalékkal, Szabolcs-Szatmár Bereg megyében 50 százalékkal több beteget regisztráltak, mint az előző héten, azonban Veszprém megyében a 7. héten tapasztalt igen magas megbetegedési arányhoz képest 40 százalékkal csökkent az influenza miatt orvosukat felkereső betegek száma.

Az influenzajárvány miatt eddig egy fővárosi és több vidéki nagyváros kórházában rendeltek el teljes vagy részleges látogatási tilalmat.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását