2024. április 18. - Andrea, Ilma

Farsang a múzeumban

Tárlatvezetések, gyermekelőadások és kézműves foglalkozások is várják az érdeklődőket március 1-jén a budapesti Magyar Mezőgazdasági Múzeum farsangi mulatságán.
2014. február 28. péntek 11:50 - HírExtra
A programok között szerepel az Apostolok tornyának látogatása előzetes regisztrációval, gólyalábas parasztkomédia, valamint a Hófehérke és a hét törpe című gyermekelőadás és farsangi szerepjáték - közölte a múzeum az MTI-vel.

A múzeumban ezen a napon megelevenednek a tárlatok: a vadászati kiállításon a látogatók találkozhatnak a vadásszal és hűséges segítőtársaival, a fürge tacskóval és az okos vizslával. A Színek, ízek, illatok című kiállítást illatzsák és gyógynövényes teafilter készítése, teakóstoltatás, fokföldi ibolyák bemutatója és vására színesíti.

A kézműves műhelyben egyedi álarcokat, farsangi maszkokat, dudákat, fejdíszeket, kiszebábot és farsangi zajkeltő hangszereket készíthetnek az érdeklődők, az elkészített kiszebábokat a nap végén az udvaron tűzre vetik, így véve búcsút a téltől, bajtól és betegségtől.

A játékparkban népi fakörhinta és ügyességi játékok, a játszóházban kukoricafosztás, -morzsolás és -darálás, télűző farsangolás zajkeltő eszközökkel, a vásárban farsangi fánk, forralt bor és kenyérlángos várja a látogatókat.

A programok a Gárdonyi Teaház, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park - Tihanyi Levendulaház, a Magyar Fokföldi Ibolyások Klubja, a Kenderkóc Népi Játszóház, a Tulipántos Népi Játékpark és Alkotóműhely, valamint a Proscenion Drámaszínpad közreműködésében valósulnak meg.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását