2024. március 19. - József, Bánk

Hímes tojásokkal szórakoznak

Tízezer tojással díszít fel egy almafát húsvétra egy 77 éves német férfi és családja.
2014. március 11. kedd 17:20 - HírExtra
A saalfeldi Volker Kraft szenvedélye az almafája: minden évben, ha közeleg a húsvét, létrát fog, és nagyjából tízezer hímes tojással öltözteti ünneplőbe. A türingiai nyugdíjas rajongótábora egyre bővül, Thaiföldtől Amerikáig említik már a hírekben.

A szeszélyes tavaszi időjárás sem tartja vissza Kraftot és feleségét. Hétfőn kezdték a díszítést, kora délutánra már száznál is több tojás függött az ágakon. Kraft felesége és lánya kis műalkotást készít minden tojásból: színesre festik, csipkét horgolnak rájuk, vagy gyöngyökkel díszítik őket.

A következő két hétben rengeteg a tennivalójuk, hogy "húsvétfájuk" teljes pompájában ragyoghasson. Ahogy elkészültek, kertkapujuk nyitva áll a látogatók előtt, akik ingyen gyönyörködhetnek a nem mindennapi látványban.

A korán jött tavasz különleges meglepetést is tartogat, Kraft szerint az ünnepre az almafa egészen biztosan virágba borul.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását