2024. április 24. - György

Ezeket csodálják az emberek

A Fortune Magazin „leginkább csodált vállalatok” listáján a gyógyszeripari cégek között első helyen a Johnson & Johnson.
2014. március 26. szerda 15:32 - HírExtra
A Johnson & Johnson az első helyre került a gyógyszeripari kategóriában a Fortune Magazine „A világ leginkább csodált vállalatai” [World’s Most Admired Companies] 2014. évi listáján.

A Fortune Magazine gyógyszeripari kategóriájában szerzett első hely mellett, amely előrelépést jelent az előző évi 4. helyről, a Johnson & Johnson a vizsgált kilenc kategóriában javította vagy megőrizte helyezését. Első helyen végzett a humán erőforrás menedzsmentben, a társadalmi felelősségvállalásban, a pénzügyi stabilitásban és a hosszú távú beruházásban. Az összes kategóriát tekintve a vállalat összességében a 19., amely előrelépés a tavalyi 23. helyről, és így az egyetlen olyan egészségügyben érintett vállalat, amely felkerült az első 50 közé az összesített listán.

Joaquin Duato, a cég gyógyszerdivíziójának nemzetközi elnöke és Dr. Paul Stoffels, a cég gyógyszerdivíziójának nemzetközi elnöke és tudományos vezetője a következőképpen nyilatkozott az elismerés kapcsán.

„A Johnson & Johnson Janssen gyógyszervállalatainál az egész világon együttműködünk, hogy mindenki egészségét szolgáljuk. Nekünk az a legfontosabb, hogy minden beteg számára az egészséget szolgáló eredmény szülessen. Ehhez a legújabb tudományos felfedezések, a legkreatívabb elmék és a kutatókkal, kormányokkal és betegszervezetekkel való együttműködés iránti nyitottság szükséges minden fázisban: a korai felfedezéstől a piaci elérhetőségen át a betegek oktatásáig. A Janssennél az utóbbi jó néhány évet vállalkozásunk átalakításával töltöttük, öt alapvető terápiás területre összpontosítva, befektetve az innovációba, bárhol is legyen, orvosi áttöréseket keresve, bárhol is következzenek be, együttműködve a világ legjobb elméivel. Ennek eredményeként a leggyorsabban fejlődő 10 gyógyszeripari vállalat egyike vagyunk az Egyesült Államokban, Európában és Japánban.”

Fenntartható módon

A Janssen, a Johnson & Johnson gyógyszervállalata folyamatosan növekvő bevételeit vezető iparági kezdeményezésekbe ruházta be. Ilyen például a globális közegészségügyi szervezet létrehozása (Janssen Global Public Health), mely arra összpontosít, hogy fenntartható módon használják ki az innovációt és hozzáférést biztosítsanak a betegeknek a gyógyszereikhez (például a HIV gyógyszerekhez való hozzájutás a korlátozott erőforrásokban rendelkező országokban). A másik kiemelt jelentőségű kezdeményezés a YALE Egyetem orvosi karával kötött nyílt adatférési projekt (YODA), mely révén a Janssen megosztja a klinikai kutatásainak adatait az érdeklődő kutatókkal, egy harmadik félen keresztül.

„Ahol lehetőség van egy áttörésre, mi ott leszünk. Ahol lehetőség van egy nagy előrelépésre, mi ott leszünk. Ahol kihívás kerül elénk, meg fogunk felelni neki. A Janssennél nem állunk meg addig, amíg a tudományos erőfeszítések nem hoznak orvosi megoldásokat a rászorulók számára” – mondta Dr. Paul Stoffels.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását