2024. április 19. - Emma

Le kell bontani a gyűlöletkerítést

Összefogással kell megállítani a gyűlöletkampányt, a kerítés a Fidesz-kormány jelképe - írta Bősz Anett, a Magyar Liberális Párt (MLP) ügyvivője szombati közleményében.
2015. augusztus 15. szombat 13:20 - HírExtra
"A Liberálisok biztosak abban, hogy együtt le tudjuk bontani a gyűlölet kerítését, melyet a Fidesz húzott nemcsak a határra, hanem ember és ember közé. Hogy erre képesek vagyunk, azt annak a sok ezer civilnek a példája mutatja, akik az állam helyett gondoskodnak a menekültekről a kormányzati propaganda ellenére is" - írta az ellenzéki politikus.

Bősz Anett szerint a kerítés embertelen, értelmetlen, gyűlöletet szít, kirekeszt, állandó a kormányzati hazugság az építésének indokairól, az építés jogi következményeiről és a munkálatokról.

Hazugság, hogy a kerítés bárkit is megállítana a határon; hogy a kormánynak nincs teendője a kerítéshez érkező, hazánkban lévő menekültekkel, továbbá nem lehet minden rendben egy olyan építkezésen, amely tömeges kisajátítással, környezetrombolással, a jogszabályok áthágásával, milliárdos kiadással, kényszermunkával jár - fogalmazott.

A Fidesz politikája arra épül, hogy ellenségeket gyártson, de nem számol kampányának hosszú távú következményeivel, hiszen ha a menekültek továbbmennek is, a gyűlölet itt marad. "Közös felelősségünk, hogy felismerjük és fellépjünk a gyűlöletkeltés ellen, hiszen bármelyikünk kerülhet az áldozatok csoportjába" - olvasható Bősz Anett közleményében.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását