2024. március 29. - Auguszta

Sok-sok külföldi éjszaka

Rekordot döntött a vendégéjszakák száma 2015-ben az Európai Unióban, 3,2 százalékkal 2,8 milliárdra emelkedett az egy évvel korábbihoz képest - tette közzé előzetes adatait az unió statisztikai hivatala (Eurostat).
2016. január 26. kedd 16:55 - HírExtra

    A kedden nyilvánosságra hozott jelentés szerint a vendégéjszakák száma 2009 óta töretlenül emelkedik az Európai Unióban.

    Az EU-tagországok közül a legtöbb, 421 millió vendégéjszakát Spanyolországban regisztrálták, 4,3 százalékos emelkedéssel 2014-hez képest. A második helyen a 2,8 százalékos növekedést felmutató Franciaország áll 413 millióval. A harmadik helyezett Olaszország 385 millió vendégéjszakája 1,8 százalékos növekedést jelez.

    Magyarországon az előzetes becslés szerint 26,9 millió volt az éjszakák száma, ebből 14,2 millió vendégéjszakát a belföldi turisták, 12,8 milliót a külföldiek töltöttek el. A vendégéjszakák összesített száma tavaly 3,4 százalékkal nőtt 2014-hez képest, a belföldi vendégéjszakák száma 3,5 százalékkal, a külföldieké 3,3 százalékkal emelkedett.

    A legnagyobb, 15,9 százalékos növekedést Romániában regisztrálták, majd Szlovákia következik 11,5 százalékkal, megelőzve a 10,3 százalékos növekedést felmutató Csehországot.
    A legjelentősebb, 7,4 százalékos visszaesést Litvániában mérték.

    Tavaly az unión belül a külföldi vendégéjszakák aránya 46 százalék volt, míg a belföldi vendégéjszakáké 54 százalék. Ezek alapján átlagosan még mindig több ember utazik a saját országán belül, Málta, Ciprus és Horvátország esetében azonban például 90 százalék fölött volt a külföldi vendégéjszakák aránya.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását