2024. március 29. - Auguszta

Táncfarsang gördül elénk

Tánc- és balettegyüttesek, illetve ismert színtársulatok előadásaival várják a közönséget február 8. és 10. között a hagyományos táncfarsangra a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházba.
2016. január 28. csütörtök 11:01 - HírExtra

    Az évek óta megrendezett fesztivál három napja alatt öt produkciót mutatnak be a nyírségi kőszínházban - tájékoztatta a teátrum az MTI-t.

    A nyitónapon, február 8-án a színház vendégül látja Nyíregyháza táncéletének kiemelkedő táncegyütteseit: színpadra lép az Igrice Néptáncegyüttes, a Művészeti Szakközépiskola néptánctagozatának növendékei, a Nyírség Táncegyüttes, a RE-flex Modern Táncstúdió, a Szabolcs DSE, a Szabolcs Néptáncegyüttes, valamint a Fölszállott a páva televíziós tehetségkutatóból ismert ifjú táncosok, köztük Herdon Balázs, Herdon Péter és Hoksz Attila is.

    A nyitónap folytatásaként az Egy faun alkonya című balettelőadást mutatja be Grecsó Zoltán Társulata, majd február 9-én Jean-Paul Sartre Zárt tárgyalás című drámája alapján készült Az estély című darab következik a Bozsik Yvette Társulat tolmácsolásában.

    A zárónapon a Szegedi Kortárs Balett által színpadra állított Carmina Buranát nézheti meg a nagyérdemű, majd Barkóczi Bea táncművész a távol-keleti táncokat ismerteti meg az érdeklődőkkel a Vegyes tál című előadásában.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását