2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Zongoraörület

A fiatal zongoraművész, Vagyim Holodenko, a Van Cliburn Zongoraverseny győztese ad zongoraestet a Zeneakadémia nagytermében az MVM Koncertek - A Zongora-sorozatban február 10-én. Szólóestjén Schumann és Szkrjabin művei hangzanak el.
2016. január 29. péntek 15:08 - HírExtra

    A kritikusok szerint a fiatal művész technikája és zenei érzékenysége egyértelműen olyan nagy orosz zongoristákéhoz hasonlítható, mint Szvjatoszlav Richter vagy Emil Gilels.

    "Szuggesztív egyéniség, aki egyaránt képes filozófiai mélységek megteremtésére és +technikai tűzijáték+ megcsillogtatására. Letisztult zenei megoldások és csodálatos billentéskultúra jellemzik játékát. Koncertjeit mindig hangos és kirobbanó siker övezi" - írják a koncert ajánlójában.

    A Van Cliburn versenyt az 1960-as években alapították, négyévente rendezik meg a texasi Fort Worthben. Vagyim Holodenko a 2013. évi Van Cliburn Zongoraversenyen aratott győzelmének köszönhetően világszerte ismertté vált, mára a legnagyobb koncerttermek és fesztiválok állandó szereplője Európában és Amerikában egyaránt.

    Vagyim Holodenko 1986-ban született Kijevben. Zenei tanulmányait a moszkvai Csajkovszkij Konzervatóriumban folytatta; tizenöt éves korától olyan nemzetközi versenyek díjazottja, mint a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Zongoraverseny, a Barcelonában megrendezett Maria Canals-verseny és a japán Sendai verseny. A nagy áttörést a Cliburn verseny győzelme hozta meg számára. Olyan neves karmesterekkel dolgozott együtt, mint Juri Bashmet, Vlagyimir Szpivakov, Konstantine Orbelian, Mark Gorenstein, Alexander Rudin, Dmitrij Liss, Jevgenyij Bushkov és Alexander Szladkovszkij.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását