2024. április 19. - Emma

Lövöldözés az ügyészségen

Röviddel dél után elkezdték a rendőrök a helyszínelést a Kiskunhalasi Járási Ügyészség és a Kiskunhalasi Járásbíróság épületében, ahol délelőtt lövöldözés történt - tapasztalta a helyszínen az MTI tudósítója.
2016. március 16. szerda 14:22 - HírExtra

    Az ügyészségnek és a bíróságnak helyet adó épület előtti területet a rendőrség lezárta, a kapuknál rendőrök posztolnak. A főbejárat előtt a rendőrség bűnügyi helyszínelőinek furgonja áll.
    Fél egy körül több helyszínelő ment be az épületbe, egyikük videokamerával felvételeket készített a bejáratról és az épület előtti területről.

    A helyszínelőket követően egy katonai ügyész és érkezett az épületbe.

    Hivatalos forrásból meg nem erősített helyszíni információk szerint az elkövető egy kiskunmajsai férfi, aki több lövést is leadott az épületben, mielőtt megfékezték volna.     Fazekas Géza, a Legfőbb Ügyészség szóvivője az MTI-nek elmondta: a lövöldözőt a kiérkező rendőrök lefegyverezték, az elsődleges információk szerint senki sem sérült meg.     Az ügyben a Központi Nyomozó Főügyészség a rendőrséggel együttműködve jár el, az esetről a későbbiekben adnak tájékoztatást, amint a nyomozás érdekei lehetővé teszik.

    A HalasInfo.hu információi szerint reggel 9 óra körül egy férfi kezdett lövöldözni az ügyészség épületében. A portál szerint a támadó egy Kalasnyikov típusú géppisztollyal lépett az épületbe, és a vezető ügyészt akarta megölni. Az irodájába azonban nem jutott fel, mert biztonságiaknak sikerült megfékezniük, de közben 4-5 lövést is leadott. Végül egy rendőr bilincselte meg a támadót. A portál szerint a támadó elájult, ezért mentőt is hívtak.

    Az Országos Mentőszolgálat is úgy tájékoztatott, hogy nem sérült meg senki, egy férfit azonban rendőri kísérettel kórházba vittek.

    Téglás Péter vezető ügyész a támadás után a helyszínen azt mondta, "a biztonsági őr és ő maga is ünnepelhet, mert újjászülettek" - írta a HalasInfo.hu.

    Bicskei Ferenc, az Országos Bírói Tanács tagja a Szekszárdi Törvényszék szerdai összbírói értekezlete előtt tartott sajtótájékoztatón elmondta: a Kiskunhalasi Járási Ügyészségnek és a Járásbíróságnak helyet adó épület folyosóján ismerete szerint 10-15 töltény nyomát látták.

Közölte, a férfi gépfegyverrel érkezett, amit a beléptető kapu előtt vett elő. Az épületben két biztonsági őr dolgozik, elsődleges információk szerint a támadó az egyiket túszul használhatta, a másiknak ugyanakkor sikerült lefegyvereznie, eközben dulakodtak, és lövöldözés is volt. Bicskei Ferenc elmondása szerint a férfi "régi panaszos ügyfél", aki korábban rendszeresen nyomdafestékkel nem tűrő szavakkal illette a bíróságot.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását