2024. március 29. - Auguszta
Kedd estig több mint 250 iskola tantestülete és 3 ezer magánszemély jelezte az oktatáspolitika elleni tiltakozást szervező Tanítanék Mozgalom oldalán, hogy részt vesz a szerda reggel a csatlakozó iskolákban 8-9 óra között tartandó polgári engedetlenségi akcióban.
2016. március 30. szerda 09:21 - HírExtra
A tiltakozást Pukli István, a Teleki Blanka Gimnázium igazgatója jelentette be március 15-én: azt követelte, hogy 23-áig a kormány kérjen bocsánatot a pedagógusoktól, és kezdődjenek érdemi tárgyalások, mert ha nem, március 30-án egyórás sztrájkot, illetve a jelenlegi törvények mellett polgári engedetlenségi akciót tartanak. A bocsánatkérés elmaradt.

Egy órán keresztül felfüggesztették a tanítást az ország számos iskolájában a tanárok reggel 8 és 9 óra között, hogy így tiltakozzanak a jelenlegi oktatási rendszer ellen.  A tiltakozó akció konkrét formája változó volt: több helyen kimentek az iskola elé szemetet szedni, máshol fát ültettek vagy egyszerűen csak élőláncot alkotva körbeölelték az épületet. 

A zuglói Teleki Blanka Gimnázium előtt, amelynek vezetője az egyik kezdeményező, Pukli István, több százan gyűltek össze, de diákok alig vannak - jelentette tudósítónk. Pukli azt mondta, hogy ők kérték meg a diákokat, hogy ne jöjjenek az iskola elé, mert "minden híreszteléssel ellentétben" nem akarják belerángatni őket az akcióba. A most elmaradó első órákat is átszervezték. A telekinél tüntető pár tucat diák teljesen önszántából érkezett.

Pukli szerint országosan 250 iskola csatlakozott az akcióhoz, de szerinte sokan tartanak a következményektől, ezért maradnak ki. Pukli 8 óra után felolvasta a 12 pontos követelésüket, majd arra kérte, hogy a résztvevők alkossanak élőláncot, és vegyék körbe az iskolát. Ez máshol is megtörténik.

Pukli azt is bejelentette, hogy a Civil Közoktatási Platform tárgyalóasztalhoz hívja a kormányt.

Forrás: hvg/index.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását