2024. március 29. - Auguszta

Keményen emelkedett a kötelező

A személygépkocsikra kötött kötelező gépjármű felelősségbiztosítások (kgfb) éves díja az első negyedévben 31 600 forintra emelkedett, 31 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbi összeget - közölte a Netrisk.hu online biztosításközvetítő portál hétfőn az MTI-vel.
2016. április 18. hétfő 12:47 - HírExtra

    Az autósok a már meglévő szerződés évfordulóját megelőzően elvégzett díjszámítás (évfordulós kötés) esetében átlagosan 24 800 forintért szerződtek, míg a jármű tulajdonjogának megszerzésekor (azonnali kötés) a kgfb-szerződések átlagosan 37 500 forint értékű, az évfordulós kötések másfélszeresének megfelelő díjat határoztak meg. Az azonnali kötések teszik ki az összes szerződés kétharmadát - tették hozzá.

    Arra is rámutattak, hogy bár a drágábban kötött azonnali szerződések átlagdíja az év eleje óta fokozatosan mérséklődik, ez az autópiac élénkülése miatt nem látható, ugyanis a frissen vásárolt autók kötelezője az azonnali szerződések számát növeli.

    Az új autók eladása 15, a használt autók magyarországi adásvétele 17 százalékkal haladta meg a 2015 első negyedévében mért szintet - ismertették.

    A közleményben Sebestyén László, a Netrisk.hu vezérigazgatója kifejtette, 2016 hátralévő részében a kgfb átlagdíja várhatóan már jóval kisebb mértékben emelkedik tovább, mint a korábbi időszakban: év végére a jelenlegi átlagos díjszint legfeljebb 33-34 ezer forintra nőhet.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását