2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Papírból készül híd a Kopaszi Gáton

A legjobb hídtörő középiskolásokat keresik a IV. Hidak és Hídépítők napján, 2016. május 21-én a Kopaszi Gáton. Az immár hagyományos hidász napon a profik vékony papírcsövekből építenek 5méteres hidakat, amelyeken át is kell kelniük az építőknek.
2016. május 18. szerda 17:27 - HírExtra
 A nap vízi parádéval kezdődik, amelyen kenuk, kajakok, motorcsónakok, a Honvédség, KDV Vízügyi Igazgatóságés a Katasztrófavédelem hajói is felvonulnak. A menetet a hatalmas Clark Ádám úszódaru zárja, amely most első alkalommal vesz részt vízi felvonuláson

A hidászok éves ünnepén természetesen mindenkit, kicsiket, nagyokat, hidászokat, nem hidászokat, azaz mindenkit várnak, aki érdeklődik a hidak iránt, vagy csak egy izgalmas programon szeretne részt venni.

Míg a profik papírból építenek szilárd, időtálló hidakat, addig az amatőrök olyan hagyományos anyagokból próbálkozhatnak a hídépítéssel, mint a PET palack és a tészta. A középiskolások számára pedig a szervezők hídtörő bajnokságot szerveznek.

A Kopaszi gáton az ott kikötött hajókra fel is lehet menni, azaz közelről lehet megtekinteni a Honvédség, Vízügy és a Katasztrófavédelem hajóit, és a magyar hídépítés legfontosabb, és legendás eszközét a Clark Ádám úszódarut.

Akit a hidak behatóbban is érdekelnek, az részt vehet egy vezetett túrán a Rákóczi híd belsejébe, ahol a hidaknak azon rejtett világa is feltárul, amit általában a beavatottak ismerhetnek csak.

A vízi felvonulás 10 óra 45 perckor indul az Újpesti öböltől.

A Kopaszi Gáton a rendezvények délben kezdődnek, és minden program ingyenes.

(képünk illusztráció)


Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását