2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Tarolt az Angry Birds mozi

A várakozásokat felülmúlva tarolt az amerikai mozis hétvégén az Angry Birds - A film, a Sony és a népszerű telefonos játékot gyártó finn Rovio közös produkciója.
2016. május 22. vasárnap 20:31 - HírExtra

    A Clay Kaytis and Fergal Reilly rendezte animáció debütáló jegyárbevételét az észak-amerikai mozikban 39 millió dollárra (11 milliárd forintra) becsülik, ezzel nemcsak a szintén ezen a héten bemutatott filmeket verte meg, de letaszította trónjáról a Disney és a Marvel képregény-adaptációját, az Amerika kapitány - Polgárháborút, mely két héten át tartotta csúcspozícióját a bevételi toplistán - értesült a The Hollywood Reporter.

    Az Amerika kapitány - Polgárháború ezen a hétvégén 33,1 millió dollárt hozott, ez 54 százalékkal kevesebb, mint egy hete. A film így összesen már 347,7 milliós észak-amerikai jegyárbevételnél tart, világviszonylatban pedig pénteken átlépte az egymilliárd dolláros mérföldkövet, így a Disney milliárdos filmjei klubjának tizedik tagja, valamint a világon minden idők 19. legnagyobb bevételű mozija lett.

    A mérges madarak lövöldözős mobiljátékából készült film világszerte 94 millió dollárral lett gazdagabb, ezzel összesen 150 milliós jegyárbevételre tett szert a becslések alapján.

    A szintén a héten bemutatott Rossz szomszédság 2-re, a Universal 2014-es komédiájának folytatására Észak-Amerikában 21,8 millió dollár értékben váltottak jegyet, ez 56 százalékkal kevesebb, mint a 2014-es debütáló hétvégi bevétel.

    A Ryan Gosling és Russell Crowe főszereplésével forgatott Rendes fickók 11,3 millió dollárt szedett össze 2865 észak-amerikai moziban, ez a toplista negyedik helyéhez volt elég.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását