2024. április 19. - Emma

Újra jön a Judafest Utcafesztivál

Idén is egész napos programot kínál kicsiknek és nagyoknak a Judafest Utcafesztivál június első vasárnapján Budapest régi zsidó negyedének szívében. Az évente mintegy tízezer látogatót fogadó fesztivál idei díszvendége Németország.
2016. május 23. hétfő 15:03 - HírExtra
Június 5-én különleges változáson megy át a Kazinczy utca: színes kirakódóvásár lepi el, az éttermek, kiülős helyek pedig zsidó ételkóstolókkal, ízletes kóser fogásokkal várják az érdeklődőket. A családoknak is ajánlott ingyenes rendezvényen a kicsik szórakozásáról játékos gyerekibuc gondoskodik, és többek között Farkasházi Réka és a Tintanyúl koncertjére, a Szamárfül Projekt A brémai muzsikusok című előadására, a Baltazár Színház fellépésére, valamint Novák Péter játékos zenei progamjára térhetnek be.

Ahogyan tavaly Lengyelország volt, idén Németország a fesztivál díszvendége. A rendezvényen egyebek mellett instant német nyelviskola és ismert német zsidó művészek, politikusok, üzletemberek portréiból készült kiállítás várja a látogatókat. Igazi zenei különlegességet ígér a német Schmitts Katze zenekar klezmerkoncertje. A fesztiválon részt vesz Dr. Heinz-Peter Behr, a Német Szövetségi Köztársaság magyarországi nagykövete.

A nagyobbakat és a felnőtteket koncertek, művészeti és színházi előadások, piac, zene, tánc, instant héber nyelvtanfolyam, főzőshow-k és filmvetítés várja. Nem mindennapi esemény a napot záró közösségi vacsora.

Hagyományosan népszerű programok a Judafesten a városi séták, melyek idén is izgalmas alkalmat adnak a régi zsidónegyed rejtett zugainak megismerésére.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását