2024. március 29. - Auguszta

A legtöbb gyerek chatel, játszik vagy kábítószerre keres rá az interneten

A Kaspersky Lab legújabb kutatása szerint a gyerekek legtöbb online idejüket közösségi oldalakon, emailezéssel vagy chateléssel (67 százalék) töltik. Második helyen a játékportálok szerepelnek (11 százalék), amelyet az alkohollal és drogokkal kapcsolatos információkat tartalmazó weboldalak követnek (9 százalék).
2016. június 7. kedd 08:57 - HírExtra

A Kaspersky Lab egy évet átfogó kutatásában azt vizsgálta, hogy Szülői Felügyelet megoldását alkalmazó számítógépeken hányszor nyitottak meg vagy kíséreltek meglátogatni potenciálisan káros tartalmú oldalakat, amelyek a 14 előre beállított kategóriába tartoznak*. Az eredmények kimutatták, hogy a Szülői Felügyeletnek köszönhetően a gyerekek visszavettek számítógépes aktivitásukból, ám ez csupán annak köszönhető, hogy a legtöbb fiatal mobileszközére korlátozza internetes tevékenységét.

A közösségi hálók és chatoldalak legnagyobb népszerűségnek a mexikói (86 százalék), orosz, brazil és olasz (valamivel több mint 70 százalék) gyerekek körében örvendenek, míg legkevésbé a kínai (30 százalék), német (31 százalék) és angol (32 százalék) fiatalok aktívak ezeken az oldalakon. Annál felkapottabb ezekben az országokban a számítógépes játékok, ahol az angol (28 százalék), német (26 százalék) és ausztrál (21 százalél) tizenévesek vezetnek, míg legkevésbé Mexikóban (4 százalék), Olaszországban (6 százalék) és Japánban (7 százalék) keresettek ezek a tartalmak.

Videónézésben, zenehallgatásban és szoftverletöltésben a japán gyerekek verhetetlenek (az összes Szülői Felügyelettől származó értesítés 12 százaléka), és ugyanúgy az online vásárlásban is az élen járnak (17 százalék) a kínai tizenévesekkel együtt (20 százalék). Németországban és az Egyesült Királyságban az alkohollal, dohánnyal és kábítószerrel kapcsolatos oldalak vezetnek (23 és 25 százalékkal), míg Kínában és Japánban a felnőtt tartalmak keltik a legnagyobb érdeklődést (23 és 5 százalék). Ez a kategória egyébként az angol és amerikai fiataloknál a legnépszerűtlenebb (kevesebb mint 1 százalék).

“Bizonyos kategóriák népszerűsége a gyermekek körében összefüggésben lehet egyes országok kulturális vonásaival és gazdasági körülményeivel. Azt látjuk, hogy a gyerekek egyre magabiztosabbá válnak az interneten: ők döntik el, milyen zenét hallgatnak, milyen filmeket és rajzfilmeket néznek és milyen szoftvert telepítenek. Az ilyen mértékű függetlenség remek, azonban akárcsak a való életben, úgy az interneten is meg kell tanítani a fiataloknak, hogyan viselkedjenek átgondoltam, biztonságosan és felelőségteljesen. A szülőknek a folyamatos odafigyelés mellett érdemes átfogó biztonsági megoldást alkalmazniuk, amely megvédi gyerekeiket a káros tartalmaktól. A beszélgetés segít a fiatal felhasználóknak a fenyegetések megértésében, míg a védelmi megoldás biztonságos környezetet nyújt az egész családnak” - mondta Anna Larkina, a Kaspersky Lab vezető webes tartalomelemzője.

A Kaspersky Total Security – multi-device és a Kaspersky Internet Security – multi-device fogyasztói megoldások Szülői felügyelet funkciójával a szülők biztosíthatják, hogy gyermekeik védve legyenek az online fenyegetésekkel szemben.

A Kaspersky Lab Safe Kids megoldásával a szülők betekintést nyerhetnek gyermekeik internetes tevékenységébe, és segít a fiataloknak a helyes internethasználat elsajátításában.

*A Kaspersky Lab biztonsági megoldásaiban található Szülői felügyelet modullal a következő weboldal kategóriák blokkolhatók: Felnőtt tartalom; Alkohol, dohány és kábítószer; Számítógépes játékok; E-kereskedelem; Explicit nyelvezet; Szerencsejáték, lottó, nyereményjáték; HTTP átirányítás; Online kommunikációs eszközök; Munkakeresés; Hírek; Vallások és vallási szervezetek; Szoftver, audio és videó; Erőszak; Fegyverek, robbanószerek és pirotechnika.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását