2024. március 28. - Gedeon, Johanna

22 tejet vontak ki a forgalomból

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) tejpiaci ellenőrzésén megvizsgált 48 UHT tejből 22 külföldi - szlovák, cseh, és lengyel - előállítású terméket kell kivonni a forgalomból, mert zsírtartalmuk alacsonyabb volt a jelölésen szereplőnél - közölte a Nébih az MTI-vel szerdán.
2016. június 15. szerda 10:10 - HírExtra

    Kiemelik: a hatósági fellépésnek köszönhetően több tízezer liter, többségében 1,5 százalékos zsírtartalmú, a vásárlókat megtévesztő UHT tej kerül le a polcokról. Az érintett termékek közül 15 szlovák, 6 cseh, 1 lengyel előállítótól származik.
    
A közlemény szerint a tejpiaci ellenőrzések során országszerte mintegy 300 élelmiszer forgalmazónál végeztek mintavétellel egybekötött ellenőrzést a megyei kormányhivatalok és a Nébih ellenőrei. A szakemberek a nem magyar előállítású, alacsony áron értékesített UHT tejeket és félkemény sajtokat vizsgálták. Az országos akcióban 311 tétel UHT tejnél és 522 tétel félkemény sajtnál ellenőrizték a különböző élelmiszerbiztonsági, például jelölési és nyomon követési előírások teljesülését.
    
A tejzsír a tej értékes része, amit fölözés után például tejszín, vaj vagy tejföl készítésére használnak. A laborvizsgálatokon kiszűrt termékek zsírtartalma alacsonyabb volt, mint amit a gyártók a dobozon feltüntettek, megtévesztve ezzel a vásárlókat.
    
A hatóság a jövőben is folyamatosan vizsgálja a kereskedelemben kapható élelmiszereket, hogy kiszűrje a nem biztonságos, vagy a vásárlókat megtévesztő termékeket - közölte a Nébih.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását