2024. április 20. - Tivadar

Érdemes regisztrálni nyaralás előtt

Külföldi nyaralás előtt mindenképp érdemes a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) honlapján regisztrálni, hogy ha bármi történne az utazóval, a KKM konzuli szolgálata ismerje a turista elérhetőségét - mondta a Magyar Utazási Irodák Szövetségének (MUISZ) alelnöke hétfőn az M1 aktuális csatornán.
2016. június 20. hétfő 17:52 - HírExtra

   Molnár Judit felhívta a figyelmet az  utasbiztosítás megkötésének fontosságára is.
    
Kérdésre válaszolva elmondta, hogy a Franciaországba utazók a terrorkészültség ellenére nem tudnak  speciális biztosítást kötni, ugyanakkor a sok biztosítónál a biztosítási kockázatok idén már a terrorcselekményekből származó sérülésekre is kiterjednek.
    
A MUISZ alelnöke arról is beszámolt, hogy vélhetően a párizsi és a brüsszeli terrortámadások miatt, az első negyedévben az előfoglalások száma jelentősen elmaradt az előző év azonos időszakának rendkívüli teljesítményétől.
    
A magyar turisták kedvelt belföldi úti céljai közül kiemelte a Balaton, a Velencei-tó és a Tisza-tó környékét, illetve a wellness-szállodákat.
    
A külföldi helyszínek közül pedig Horvátország, a görög szigetek, Bulgária, valamint Olaszország és Spanyolország található a közkedvelt úti célok között - mondta Molnár Judit.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását