2024. április 20. - Tivadar

Hozzák nyilvánosságra a felvételeket!

Az MSZP azt követeli, hogy hozzák nyilvánosságra azokat a felvételeket, amelyeket Spéder Zoltánnak, a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) vezetőjének érdekeltségeinél tartott házkutatásokon foglaltak le sajtóhírek szerint.
2016. június 24. péntek 07:20 - HírExtra

 

    Szakács László szocialista országgyűlési képviselő csütörtökön, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, szerinte biztosan nem a rendőrségtől származnak azok az információk, amelyek szerint vezető fideszes politikusokkal folytatott beszélgetésekről készített hangfelvételeket találak.
    
Az ellenzéki politikus úgy gondolja, a szivárogtatás Spéder Zoltánhoz vezethető vissza, aki így akarja megüzenni a "fideszes belháborúban", hogy "van még néhány dolog a tarsolyában".
    
Az MSZP kélviselője kiemelte, elfogadhatatlannak tartják, hogy a kormány 2012 óta olyan döntésket hoz, amelyek a magánkézben lévő MFB-t és Takarékbankot hozza kedvező helyzetbe a köztulajdonban álló takarékszövetkezetek, illetve a posta kárára. Példaként említette a postai pénzszállítás kiszervezését, amelyben szerinte Spéder Zoltán érdekeltségei úgy tettek szert a haszon 50 százalékára, hogy az ehhez szükséges befektetést az adófizetők pénzéből állták.
    
Szakács László felszólította a Miniszterelnökséget vezető Lázár Jánost, hogy tisztázza, milyen érdekeltsége van az MFB-ben, "Spéder Zoltán a magánbankára-e".

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását