2024. április 20. - Tivadar

Kávépillanatok egész nyáron

Június közepétől már elérhető az új All day triopack a Nespresso kínálatában. Az ALL DAY koncepció lényege, hogy a fogyasztók minden alkalomra és napszakra megtalálhatják a megfelelő kávéőrleményt.
2016. június 24. péntek 06:55 - HírExtra
 Ennek megfelelően - a korábbi kiadásokhoz hasonlóan - a triopack ezúttal is 1 Lungo, 1 Espresso és 1 Decaffeinato őrleményt tartalmaz, a csomag hátoldalán pedig nyári kávéreceptek olvashatóak.

A mértékletes kávéfogyasztás jótékony hatással van az egészségünkre, mivel a koffein nem csak a szellemi, hanem a fizikai teljesítőképességet is fokozza. Napi 2-3 csésze jó minőségű alapanyagból készülő kávé, megfelelő körülmények között fogyasztva kiváló élénkítő ital lehet. Ébredés után vagy a reggeli mellé lungo-t, azaz hosszúkávét ajánlott fogyasztani, mivel az általános tévhittel ellentétben ezeknek az őrleményeknek magasabb, 120-150 mg a koffein tartalma, így segít a felpörgetni a reggeleket. Továbbá a lungo elfogyasztása lehetővé teszi, hogy elnyújtsuk a reggeli kávézás nyugodt pillanatait. Ebédnél az alacsonyabb (80-120 mg) koffeintartalmú espresso fogyasztása javasolt, melyet akár közvetlenül ebéd után, desszertként, vagy kicsit később, délutáni frissítőként kortyolhatunk el. Este sem kell lemondanunk a kávézásról, hiszen egy jó minőségű koffeinmentes italban is megtalálható minden aroma, ami a kávéfogyasztást örömtelivé teszi.

Ezeket az alapvetéseket szem előtt tartva alkotta meg a Nespresso az All Day koncepciót, melynek lényege éppen az, hogy minden napszakban a megfelelő kávét válasszák a vásárlók. A nyári All Day válogatás a reggeli fogyasztáshoz egy markáns, erősen pörkölt, fás aromajegyű Envivo Lungo őrleményt, az ebédhez egy lágy alapjegyű, gyümölcsös ízjegyeket hordozó Rosabaya de Colombia espresso-t, estére pedig egy kakaós jegyeket idéző Arpeggio Decaffeinato koffeinmentes kávét kínál. A csomagban emellett három nyári ihletésű kávérecept is megtalálható – a Régimódi Envivo Koktél, a Málnás Jegeskávé és a Narancsos Freshpresso, hogy ne csak a napszaknak, de az évszaknak is megfelelő kávékülönlegességeket készíthessünk.
Forrás: Noguchi
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását