2024. április 20. - Tivadar

Együtt: egységesebb EU kell

Az Együtt arra szólítja fel a kormányt, hogy ne személycseréket követeljen a Brexit után az EU-ban, hanem gyorsítsa fel a szorosabb európai integráció kialakításának újabb formáiról folyó tárgyalásokat. "Felszólítjuk Orbán Viktort, hogy az Európai Tanács ülésén is a szorosabb integrációt képviselje" - olvasható az ellenzéki párt keddi közleményében.
2016. június 30. csütörtök 11:28 - HírExtra

 

    Mint írták, Szigetvári Viktor Együtt-elnök elfogadhatatlannak tartja, hogy a magyar kormány pont akkor követel személycserét az Európai Unió vezetésében, amikor "az elmúlt évtizedek legnagyobb politikai válságának napjait éljük".

    Az ellenzéki politikus bírálta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert, aki hétfőn Varsóban tíz európai uniós tagország diplomáciai vezetőjével folytatott tanácskozása után az MTI-nek azt mondta: teljesen legitimek azok a felvetések, amelyek szerint az európai uniós intézményeknek személyi konzekvenciákat kell levonniuk a brit népszavazás után. Az Együtt szégyenteljesnek tartja, hogy Szijjártó Péter kelet-európai vezetők körében az Európai Uniót hibáztatja az Egyesült Királyság választóinak döntéséért. Szerintük az Egyesült Királyság kilépésének fő oka nem az Európai Unió, hanem a populista politika.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását