2024. március 28. - Gedeon, Johanna

72 éves rokkantat akarnak kilakoltatni

Terézvárosban beszámíthatatlannak próbálnak feltüntetni egy 72 éves rokkantat, hogy kilakoltathassák önkormányzati otthonából.
2016. július 12. kedd 09:44 - HírExtra
 A kilakoltatás érdekében kétszer rendeltek ki hozzá pszichiátert, hogy szakmai véleménnyel támassza alá a július 19-re kitűzött kilakoltatási tervet – jelentette a Magyar Szociális Fórum az érintett közlése alapján.

    Hüvelyes Lajos azt mondta, úgy érzi, hogy „ezek pszichiátriai intézetbe akarnak záratni engem”.

     Hassay Zsófia, VI. kerületi polgármester, a Fidesz budapesti választmányának alelnöke nem válaszolt a Magyar Szociális Fórum megkeresésére, hogyan születhetett egészségi alapon diszkrimináló végzés, és biztosítanak-e más lakhatást a kutyájával élő Hüvelyes Lajosnak. (A levél június 23-án megérkezett a polgármesteri hivatalba.)   

    Hüvelyes Lajos 2016. május 25-i keltezéssel végrehajtási jegyzőkönyvet kapott kézhez a Bihari és Társa Végrehajtói Irodától. Ebben közlik vele, hogy Dr. Dóczé Erika közjegyző 21011/Ü/71029/2015/2 számú végrehajtói okirattal elrendelte a lakás „kiürítését” az Izabella u. 92. fsz. 9. sz. alatt lakó férfival szemben. Okként egy 167.670 Ft-os bankhitelkártya szerződésből fakadó tartozást hozott fel, melyet az érintett nem ismer el. A végrehajtási jegyzőkönyvet Bíró Béla bírósági végrehajtó helyettes írta alá.

    A kilakoltatásra ítélt rokkant egy hete próbálkozik telefonon beszélni a polgármesteri hivatallal, de a központon túl nem jut. Pedig szeretne szót érteni az illetékesekkel, és kompromisszumra jutni velük jogainak fenntartásával.

        A Magyar Szociális Fórum felidézte a Hassay Zsófiához írt leveléből, hogy „Minden jóérzésű ember aljas eljárásnak tartaná, ha Hüvelyes Lajost holmi szemétként az utcára dobnák, mert beteg, ahelyett, hogy a törvény által előírt szociális gondoskodásban részesítenék”.

    Az MSZF mindvégig kiállt a rokkant lakhatása mellett is, és kötelezőnek tartja a szociális gondoskodást róla mindennemű gyámkodás nélkül – áll az emberjogi mozgalom közleményében
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását