2024. április 19. - Emma

A hatóság tüntette el a kilakoltatottat?

Csütörtökön pontosan egy hete veszett nyoma Hüvelyes Lajosnak, a terézvárosi kilakoltatottnak, akit egy hónapig pszichiátriára internáltak, majd ismeretlen helyre költöztettek.
2016. augusztus 18. csütörtök 13:10 - HírExtra
Hollétéről sem a VI. kerületi önkormányzat, sem a rendőrség nem ad felvilágosítást. Az egyik „felsőbb utasításra” hivatkozva megtagadja a választ, a rendőrség pedig nem reagál a rokkantat segítő civilek megkeresésére – számolt róla be a Magyar Szociális Fórum csütörtökön.

A Magyar Szociális Fórum a rendőri kutatómunka megkönnyítéséért 3 fényképet küldött a dabasi rendőr kapitányságnak. Az egyik Hüvelyes Lajost ábrázolja a pomázi kórházban, a másik kettő pedig azt az ismeretlen című tatárszentgyörgyi házat, amelybe a rokkantat állítólag költöztették. A házról készült felvételeket Bundula Csaba terézvárosi alpolgármester tette közzé az Interneten.

A 73 éves épelméjű, 81 százalékos rokkantat július 11-én szállították el a pomázi Gálfi Béla kórház I. sz. pszichiátriai osztályáról állítólag Tatárszentgyörgyre. Elszállítói a VI. kerületi önkormányzat intézkedésére mentek el érte, és vitték ismeretlen helyre.

Hüvelyes Lajost elszigetelten tartják, akadályozzák kapcsolattartásában a külvilággal, mobil telefonja továbbra sem üzemel, elérhetetlen. Erős a gyanú, hogy gondnokság, vagy gyámság alá akarják helyezni annak dacára, hogy orvosai szerint sem kezelésre, sem gyógyszerezésre nem szorul.

Megfigyelők véleménye szerint a személy hollétének eltitkolása, és a róla szóló információ megtagadása rosszindulatra, fizikai állapotával való esetleges visszaélésre, emberi jogainak megsértésére enged következtetni. Mivel Hüvelyest akadályozzák a kapcsolattartásban, vélhetően kényszerhelyzetbe akarják hozni, ami jogellenes volna. Mint ismeretes, a jog nem ismeri el az olyan megállapodást, amelyet akarata ellenére kényszerítenek rá valamelyik félre. Ez a gyámság alá helyezésre is vonatkozik.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását