2024. április 20. - Tivadar

A DK-nak nem tetszenek Orbán javaslatai

A Demokratikus Koalíció (DK) szerint Orbán Viktor miniszterelnök varsói V4-csúcson előadott javaslatai közül három elfogadhatatlan, egy pedig valójában Gyurcsány Ferencé.
2016. augusztus 26. péntek 18:05 - HírExtra
 

Az ellenzéki párt pénteken az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: Orbán Viktor közös uniós hadseregre vonatkozó javaslata csak Gyurcsány Ferenc DK-elnök egy évvel ezelőtti javaslatát ismétli.

A miniszterelnök másik javaslata kevesebb hatalmat adna az Európai Bizottságnak, az Európai Parlamentnek, és többet a kormányfőket tömörítő Európa Tanácsnak, tehát tulajdonképpen "saját magának".

A DK szerint a szociális kérdések és migráció nemzeti hatáskörben kezelésére vonatkozó javaslat azt mutatja, hogy "a miniszterelnöknek az utóbbi egy év sem volt elég arra a felismerésre, hogy az olyan globális feladatokat, mint a migráció, csak globálisan lehet kezelni". Az ellenzéki párt szerint a szociális kérdés is Európa legfontosabb feladatainak egyike.

Az európai gazdaságpolitika szigorú költségvetési fegyelmére vonatkozó javaslat kapcsán a DK közleményében úgy fogalmazott: "kétségkívül ez a pont okozhatja majd a legvidámabb perceket Angela Merkelnek, elvégre a javaslatot Orbán az EU leggyengébb gazdaságával +büszkélkedő+ kormányfőjeként tette".

A DK szerint Orbán Viktor négy pontjából három elfogadhatatlan, a maradék egy pedig valójában a DK pontja, így "a magyar miniszterelnök csak nevetségessé tette magát varsói látogatásán" - áll a Molnár Csaba, a DK ügyvezető alelnöke és Niedermüller Péter a párt alelnöke, EP-képviselője által jegyzett közleményben.

Pénteken Varsóban egyeztetnek a V4-ek - Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia - kormányfői és Angela Merkel német kancellár az EU jövőjéről.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását