2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Trump nyal annak, akit szidott

Donald Trump amerikai republikánus párti elnökjelölt szerdán találkozik a mexikói elnökkel, akivel eddig rendszeresen sértegették egymást, és utána Arizonában beszédet mond, amelyben felvázolja terveit a bevándorlás okozta gondok megoldására.
2016. augusztus 31. szerda 12:40 - HírExtra

 

    A hír kedden este robbant: a The Washington Post jelentette, hogy Trump szerdán találkozóra készül Enrique Pena Nietóval. Ám az értesülésről egy ideig csak feltételezésként esett szó. Az északnyugati Washington államban kampányoló Trump azonban este Twitter-üzenetben erősítette meg, hogy meghívást kapott Nietótól, s elfogadta azt.     

A találkozó tényét a mexikói elnöki hivatal is megerősítette, hozzátéve, hogy Nieto mindkét amerikai elnökjelöltet - Trumpot és Hillary Clintont - is meghívta. A demokrata pártiak elnökjelöltje azonban eddig nem reagált nyilvánosan a meghívásra.

    Trump a szerdai találkozó után Arizonában tart beszédet, amelyben felvázolja terveit arról, hogy elnökké választása esetén után hogyan oldaná meg a bevándorlás, elsősorban is az illegális bevándorlás okozta gondokat.

    A találkozónak már a tényét is rendkívüli jelentőségűnek értékelik az első amerikai kommentárok, hiszen az elmúlt hónapokban Trump és Nieto rendszeresen sértegette egymást. Trump folyamatosan azt hangoztatja, hogy falat épít az amerikai-mexikói határon, és a költségeket a mexikói kormánnyal fizetteti meg. Közben pedig sértő megjegyzéseket tesz az Egyesült Államokban élő mexikóiakra. A mexikói elnök sem maradt adós: ő egyik interjújában még a tavasszal Mussolinihez és Hitlerhez hasonlította a republikánus elnökjelöltet.

    A Politico című lap emlékeztet arra: ezek a vizitek az elnökjelölteknek hozhatnak jót és rosszat egyaránt. Amikor például Barack Obama 2012-ben a berlini Brandenburgi kapunál beszédet mondott, ez megerősítette államférfiúi imázsát az amerikai választók körében, míg Mitt Romney-nak, a 2012-es elnökválasztás republikánus elnökjelöltjének az Európában tett látogatását rengeteg tévedése és kínos elszólása tette emlékezetessé.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását