2024. április 19. - Emma
Átlátszó demagógia az egész népszavazás, Orbán jól ismert politikacsinálása, amit az ellenzék is csodálatosan beszív.
2016. szeptember 5. hétfő 10:01 - Pénzes Dávid
Érthetetlen, hogy az ellenzék még mindig annyira töketlen, hogy belemegy Orbán trükkös játékába. Demagógiára demagógiával válaszol. Ráadásul a szarabbik fajtából. Hogy ne menjünk el szavazni. Ez akkora öngól (megint) hogy kilyukad a hálónk.

Ma kaptam kézhez a népszavazási meghívót, benne a kérdés: „Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?”

Természetesen igen! Egyértelmű, hogy persze!


Annyira jól sikerült a fogalmazás, hogy épeszű ember nem is válaszolhat mást. Ha eltekintünk a nyilvánvaló demagógiától, az idegengyűlölet undorító felszításától, és Spockként (tiszta logikával) vizsgáljuk meg a kérdést, nem lehet más a válasz.

(Felesleges kifejtenem, hogy ez a kérdés nem a kerítésépítésről vagy a terrorizmus elleni harcról szól. Ha arról szólna, nem így szólna.)

Kiben bízunk?


Az elmúlt hat évben a Fidesz vezette kétharmados többségű Országgyűlés egyetlen olyan jogszabályt sem hozott, ami miatt bízni lehetne bennük. Azért hoztak törvényeket, hogy pénzt osztogathassanak maguknak meg a haveroknak. Maffia az egész parlamenti bagázs.

Világos hát, igenis szeretném, hogy az Unió hozzon döntéseket, nem pedig ez a korrupt, romlott, önmagáért működő rendszer. Nem bízom bennük, hiszen nem az én, hanem a saját javaikat szolgálják. Rém egyszerű.

Mégis a töketlen ellenzék képes azt mondani: ne menjünk el szavazni. Eszem dobom! Értem én, hogy ezzel a jelentőségét próbálják kissebbíteni, csak sajnos ostobán. Mert a Fidesszel szemben ez nem fog menni. Ha három ember menne el szavazni (Orbán, Semjén és Habony) és nyernének a "nemek", akkor is azt mondanák, hogy az elsöprő többség (mi több, száz százalék) azt akarja, amit a jó magyar kormány és Kedves Vezére. Jönne a propaganda. Jönni fog, mert már most csőre vannak töltve az ezirányú nyilatkozatok.

Senkit nem fog érdekelni, hányan nem mentek el, mert nem lehet majd tudni, mi miatt tették ezt... Az ellenzék nem hivatkozhat majd győzelemre. Így csakis veszíthet... megint. Bárki találta is ki ezt, nemcsak ostoba, de nyápic is.

Fél, mert azt hiszi, hogy ha igent mond, akkor magyarellenes, meg hazafiatlan meg satöbbi. Hát a nagy francot. Ezt maximum az hiszi el, aki el akarja hitetni. De legbelül talán ő sem.

Aki nem ugat, hanem harap


Ez egyetlen ellenzéki képződmény, akinek legalább egy kis esze van a kétfarkú kutya, mert érvénytelen szavazásra buzdít. Abból legalább látszódni fog, ki köpi szembe Orbánt és bandáját. Látni lehetne belőle, hogy hány százalékos az érvénytelen szavazatok aránya - ami ha elég nagy, még az orbánpárti média sem magyarázhatna véletlen elírásoknak. Ezzel lehetne legalább egy picit nyerni. Nem a háborút, de legalább egy csatát.

Elmegyek és igent ikszelek. És hazafi vagyok, magyarabb (nincs ilyen szó, de talán itt érhető) ezeknél a narancssárga országtolvajoknál. A beszari ellenzék meg bújjon Orbán seggébe.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gondolataink témában
Szívesen látná Orbán Viktort köztársasági elnökként?
Szó sem lehet róla
Jobb lenne, mint miniszterelnökként
Teljesen hidegen hagy
Csak, ha nincs más elfogadható jelölt
Igen, alkalmas a posztra
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását