2018. július 19. - Emília

Csökkent az építőipar teljesítménye

Az építőipar teljesítménye júliusban 17,6 százalékkal maradt el az egy évvel korábbitól, ezen belül az épületek építése 1,0 százalékkal emelkedett, az egyéb építményeké 31,8 százalékkal esett vissza - jelentette csütörtökön a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
2016. szeptember 15. csütörtök 15:31 - HírExtra

 

    Az egyéb építmények építésének visszaesését elsősorban az uniós forrásból végzett munkák 2015. év végi befejeződése okozta, tette hozzá ezúttal is a jelentés.

    Az előző hónaphoz viszonyítva az építőipar termelése 3,2 százalékkal csökkent júliusban a szezonálisan kiigazított adatok szerint.

    Az építőipari termelés volumene az első hét hónapban 24,1 százalékkal volt kisebb az egy évvel korábbinál.

    Az épületek építésének júliusi éves növekedése nagyrészt ipari épületek, kisebb részben oktatási épületek, illetve sportlétesítmények építésének az eredménye. Az egyéb épületeknél a legnagyobb mértékben júliusban is az út- és vasút-, illetve a közműépítő vállalkozások termelése maradt el az előző év azonos időszakitól.

    Az új szerződések volumene júliusban 3,1 százalékkal kisebb volt az előző évinél, ezen belül az épületek építésére kötött szerződéseké 88,2 százalékkal emelkedett, az egyéb építmények építésére vonatkozóké 41,0 százalékkal csökkent. Az épületeknél az ipari épületek mellett oktatási, kutatási, illetve lakóépületekre kötött szerződések járultak hozzá a növekedéshez - írta a KSH.

    Az építőipari vállalkozások hó végi szerződésállományának volumene július végén 16,6 százalékkal meghaladta az előző évi alacsony szintet. Ezen belül az épületek építésére vonatkozó szerződéseké 63,5 százalékkal nőtt, az egyéb építményeké 2,5 százalékkal csökkent az egy évvel korábbihoz képest.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását