2024. március 29. - Auguszta

Munkahelyek az EU-ban

Nem változott a be nem töltött munkahelyek aránya a második negyedévben az euróövezetben és az Európai Unióban - közölte pénteken az Eurostat, az Európai Unió statisztikai hivatala.
2016. szeptember 16. péntek 13:24 - HírExtra

 

    Az euróövezet 19 tagállamában a második negyedévben átlagosan 1,7 százalék, az első negyedévivel megegyező volt a be nem töltött munkahelyek aránya (a betöltött és be nem töltött munkahelyek összegéhez képest). Egy évvel korábban, 2015 második negyedévében 1,5 százalék volt az arány.

    Az Európai Unió 28 tagállamában 1,8 százalék volt az arány a második negyedévben, az első negyedévivel megegyező, de magasabb az egy évvel korábbi 1,7 százaléknál.

    A be nem töltött munkahelyek aránya a második negyedévben Csehországban volt a legmagasabb, 2,9 százalék, illetve Belgiumban 2,8 százalék, az Egyesült Királyságban 2,5 százalék, Németországban 2,4 százalék, Svédországban 2,3 százalék. A legalacsonyabb arányt Portugáliában regisztrálták, 0,7 százalékot, Görögországban 0,8 százalékost (első negyedévi adat), Spanyolországban és Lengyelországban 0,8 százalékost, Bulgáriában és Írországban 0,9 százalékost.

    Magyarországon az uniós átlaggal közel megegyező, 1,9 százalék volt a be nem töltött munkahelyek aránya a második negyedévben, magasabb az első negyedévi 1,8 százaléknál és az egy évvel korábbi 1,6 százaléknál.

    A második negyedévben az egy évvel korábbihoz képest az unió 28 tagállamából húszban nőtt a be nem töltött munkahelyek aránya, hatban nem változott, és kettőben csökkent, Görögországban és Máltán egyaránt 0,1 százalékponttal. A legnagyobb növekedést Lettországban regisztrálták, 1,1 százalékpontot, valamint Csehországban 0,6 százalékpontot.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását