2024. április 20. - Tivadar

Újabb metró érkezik Budapestre

Az újabb szerelvényt a tervek szerint október közepén indítják Oroszországból és november első napjaiban érkezne Budapestre, a harmadik felújított szerelvény pedig november közepén. A Metrowagonmash azt tervezi, hogy később havonta két felújított szerelvényt indít majd útnak.
2016. szeptember 23. péntek 13:12 - HírExtra


Az első felújított szerelvény május 26-án érkezett meg Budapestre, vasúton.

A felújítást végző orosz Metrowagonmash nemzetközi kapcsolatokért és marketingért felelős vezetője, Daria Marku azt mondta, hogy az orosz cég szerelőüzemében két, egyenként hat vagonból álló szerelvény felújítása folyik most.

A második és a harmadik szerelvény novemberben érkezhet Budapestre.

A BKV és a Metrowagonmash tavaly augusztusban írta alá a budapesti 3-as metróvonal járműparkjának korszerűsítéssel egybekötött felújításáról, valamint az ahhoz kapcsolódó szolgáltatások és eszközök szállításáról szóló szerződést. Az orosz cég 219,1 millió euróért végzi el a 37 hatkocsis szerelvény felújítását. A járművek garantált élettartama 30 év. Az orosz cég 33 hónap alatt végzi el a szerelvények felújítását.

Világszerte 11 ország 19 nagyvárosában üzemeltetnek olyan metrószerelvényeket, amelyeket a Metrowagonmash gyártott. Most 7000 ilyen kocsi van forgalomban. A Metrowagonmash Európában két éve a szófiai metróhoz, előtte pedig Varsóba és Prágába szállított szerelvényeket.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását