2024. április 19. - Emma

A KSH szerint ilyen a munkanélküliség

Június-augusztusban a foglalkoztatottak száma 4 millió 386 ezer volt, 135 ezerrel több, mint egy évvel korábban, a 15-64 évesek foglalkoztatási rátája 2,5 százalékponttal, 67,1 százalékra emelkedett - jelentette kedden a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
2016. szeptember 27. kedd 14:09 - HírExtra

 

    A 135 ezres növekedéshez a hazai elsődleges munkaerőpiac közel 130 ezerrel járult hozzá.

    A legjobb munkavállalási korúak (25-54 éves) foglalkoztatási rátája 1,5 százalékponttal, 82,7 százalékra emelkedett egy év alatt.

Június-augusztusban tovább csökkent a munkanélküliek száma, 77 ezerrel volt kevesebb, mint egy évvel korábban, a munkanélküliségi ráta egy év alatt 1,7 százalékponttal, 4,9 százalékra csökkent - jelentette kedden a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

    A férfiakat és a nőket közel azonos szintű munkanélküliség jellemezte, ugyanakkor a javulás a nők esetében nagyobb mértékű volt.

    A férfiak munkanélküliségi rátája egy év alatt 1,4 százalékponttal, 4,9 százalékra, a nőké 2,2 százalékponttal, 5,0 százalékra csökkent a 15-74 éves korosztályban.

 

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását